Ulica Drinske divizije za bolji izgled Mesne zajednice „Žika Popović“

Nastavlja se uređenje gradskih ulica

Prvi deo Ulice Drinske divizije, između raskrsnica sa ulicama Milutina Bojića i Žike Popovića, asfaltiran je u utorak, a završne radove obišao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Ceo taj kraj, Mesna zajednica „Žika Popović“, poručio je, jedno je od najlepših mesta za život, jer ga odlikuju široke i lepe ulice i planski uređena dvorišta.

-Polako rekonstruišemo ovo naselje u kome smo između ostalog omogućili da svi mogu da se priključe na gas. Do sada su uređene ulice: Milutina Bojića i Drinske divizije, Đure Jakšića i Hilandarska su u planu, a urađena je Žike Popovića u delu kojim prolazi nova linija gradskog prevoza. Ovde građani imaju dobru energiju i emociju prema pristojnom životu u našem gradu. Naš zadatak je da svakom našem sugrađaninu koji je vredan obezbedimo da živi sigurno i bezbrižno u Šapcu. Želim u naredne četiri godine da svi zajedno budemo ponosni i živimo još bolje, jer Šabac je naš- rekao je Zelenović.

Stanovnici Živadin i Stana Marković istakli su da se grad lepo i ravnomerno razvija, te da imaju sve uslove da u svojoj mesnoj zajednici žive podjednako kvalitetno kao i u centru grada.

-Zadovoljni smo novim izgledom naše ulice, kao i svim radovima koji se izvode u cilju unapređenja kvaliteta života u Šapcu. Stekli smo sve uslove da u nađem kraju grada živimo lepo, pristojno i da do svakog dela grada stignemo za relativno kratko vreme- naglasili su Markovići.

Velimir Kuzmanović, stanovnik Hilandarske ulice više od 30 godina, naveo je da je to jedan od najlepših  delova Šapca.

-Veliko nam je zadovoljstvo da možemo da dođemo do Vinaverovog trga, prošetamo najširom pešačkom zonom u Srbiji i da krenemo na Savu. Sve ono o čemu nismo mogli da sanjamo devedesetih godina ostvarilo se, i više od toga o čemu smo maštali. Šabac je danas zaista evropski grad kojim možemo da se ponosimo i da se ne postidimo da u svakom trenutku dočekamo goste iz Evrope- rekao je Kuzmanović.

Vrednost radova u dužini od 435 metara je šest miliona dinara, a cela ulica završena je u četvrtak. U prethodnih 17 meseci 68 ulica je rekonstruisano, a u planu su Hilandarska i Đure Jakšića.

D.Dimitrijević

Exit mobile version