Uhapšen istaknuti član šabačkih naprednjaka

ZBOG PRIMANJA MITA OD 2.000 EVRA

Danas su skoro svi mediji u Srbiji preneli vest da je Policija u Kraljevu uhapsila je G. T. (44), rukovodioca Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara u ogranku Užice, zbog sumnje da je primio 2.000 evra mita kako bi zaposlio jednog muškarca.

Sumnja se da je, G. T. je u periodu od aprila do jula ove godine od jednog muškarca iz Užica tražio i primio 2.000 evra da bi predložio rukovodiocu Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije da sa njim ponovo zasnuju radni odnos na određeno vreme.

Kako “Podrinske” nezvanično saznaju radi se o jednom istaknutom članu Srpske napredne stranke iz Šapca. G.T. je, kako još saznajemo ovih dana trebao da doktorira na menadžmentu u zdravstvu, valjda su mu za to trebale pare, i pripreman je da, posle izbora, bude pomoćnik novog direktora Opšte bolnice Šabac.

“Podrinske” su i ranije pisale, što nas je stavilo na “crnu listu” šabačkih naprednjaka, da u zdravstvu vlada sistemska korupcija koju je, nažalost, Država Zakonskim rešenjem legalizovala pod parolom „iskazivanje zahvalnosti“ zdravstvenim radnicima, tako što davanje „poklona manje vrednosti“ izuzima od korupcije čime je nastavljeno urušavanja sistema javnog zdravstva i što predstavlja atak na osnovna prava pacijenata.

Od uvođenja zvanične zabrane zapošljavanja u javnom sektoru u zdravstvu, trenutno, nedostaje oko 3.500 lekara i preko 8.000 medicinskih sestara koji rade po ugovoru o privremenom poslu.

Ako se malo bolje udubimo u politiku zapošljavanj u zdravstu i pročitamo i ono što piše “između redova” onda postaje jasno zašto se pojedini lekari bore da specijalizuju menadžment u zdravstvu i postanu rukovodioci zdravstvenih ustanova ili predsednici raznih lekarskih komora.

Kako vidimo, za “samo” 2.000 evra, preko veze, može da se dobije posao na određeno vreme, (kolika li je tek cifra za stalni posao?), u zdravstvu a potencijalnih kandidata ima jedanaest ipo hiljada onda je stvarno besmisleno biti istinski lekar i lečiti ljude.

“Cena” menadžera u zdravstvu skače vrtoglavom brzinom pogotovu ako on, dok čeka da se steknu uslovi da postane direktor neke Opšte bolnice, “zabavlja” visoke funkcionere svoje stranke “misaonim” komentarima na društvenim mrežama i tako stiče njihovu naklonost koja će mu pomoći u ostvarenju snova.

Dve ‘iljadarke puta 11.500 malo li je… Mašala…

Ivan Kovačević

Exit mobile version