Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga pozvalo građane da odlučuju o gradskom budžetu

Danas je na štandu ispred stare Robne kuće nastavljeno prikupljanje predloga građana koji se odnose na trošenje dela novca iz gradskog budžeta, a kojima se poboljšava kvalitet života u njihovom okruženju. Podršku projektu participativnog budžetiranja koji se sprovodi u saradnji sa BIRN- om ove godine dao je nevladin sektor, a u okviru njega i Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga. Predsednik Udruženja i član gradskog tima za participativno budžetiranje Slaviša Savić pozvao je sve građane da svojim predlozima doprinesu podizanju kvaliteta života u Šapcu.

-Kao predstavnik Udruženja paraplegičara i organizacija osoba sa invaliditetom pozivam sve naše članove i ostale osobe sa invaliditetom u našem gradu da učestvuju, da predlože svoje ideje koje bi uticale na podizanje kvaliteta života u Šapcu. Pozivam ih da se uključe u ovaj proces, jer je ovo prilika da glas svakog od nas dopre tamo gde treba. Mi imamo određene ideje u vezi sa pristupom korisnika invalidskih kolica objektima u gradu, koje ćemo izložiti ovom prilikom. Građani najbolje znaju šta u njihovoj sredini treba popraviti i ovo je dobar način da to kažu- poručio je Savić.

Štandovi sa anketnim listićima biće postavljeni od 13 do 16 sati- u sredu ispred Gradske tržnice, u četvrtak, ispred nove Robne kuće, dok će građani u petak moći da popune anketne listiće u pešačkoj zoni, kod Kulturnog centra.

D.Dimitrijević

Exit mobile version