Udahni čistu prirodu

OPŠTINA KRUPANJ NA SAJMU TURIZMA

Uspešnu promociju svojih turističkih potencijala na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu imala je i opština Krupanj.

Nastupili su pod sloganom „Udahni čistu prirodu“ a ono čime su želeli da privuku turiste jeste netaknuta priroda, zdrava hrana i čist vazduh. Pozvali su porodice i mlade ljude da dođu u Rađevinu i posete sve prirodne lepote koje imaju: spomenik prirode Kovačevića pećinu koja je izuzetno atraktivna za sve posetioce. Tu su i znamenitosti u samom gradu, spomen-kompleks u Dobrom Potoku, ali i sportski tereni koji gostima stoje na raspolaganju. Kada je sportsko-rekreativni turizam u pitanju u Krupnju veruju da su lideri u regionu, a sezona je sada produžena na celu godinu. Imaju teren sa veštačkom travom koji ima reflektore, tu su i tereni za mali fudbal, košarku, tenis, tako da je sve više sportskih ekipa koje dolaze na pripreme, a sve je veći broj škola i vrtića koji u Krupanj dovode decu na rekreativnu nastavu. Turistima su na raspolaganju brojne pešačke i turističke staze, imaju 40 električnih bicikala, tako da posetioci i na taj način mogu da obiđu Rađevinu, da se upoznaju sa prirodnim lepotama ovog kraja, da posete brojne kulturno-istorijske spomenike, ali i da uživaju u zdravoj hrani. Štand je bio izuzetno posećen, a navraćali su i ljudi koji su već bili u Krupnju. Mnogi su se interesovali za seoski turizam koji sve više dobija na značaju.

Krupanj je prvi put proglašen za turističko mesto 2020. godine takav status potvrđen je i lane.

Sudeći po interesovanju potencijalnih turista u TSOK-u veruju da bi ovogodišnja turistička sezona mogla biti jedna od najuspešnijih.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu posetio je predsednik opštine Krupanj, Mladen Stefanović u društvu svojih saradnika. Oni su tom prilikom obišli i štand Turističko sportske organizacije opštine Krupanj.

Promo štand Turističko sportske organizacije opštine Krupanj posetio je i ministar turizma i omladine Husein Memić kome je direktorke TSOOK, Lidija Lukić, uputila pozv da poseti Krupanj.

Štand TSOOK posetio je i načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Željko Marjanović kao i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine.

Exit mobile version