Učestvovalo 56 šahista

U LJUBOVIJI ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR ,,ALEKSANDAR BOJIČIĆ – LEKO“

U nedelju, u organizaciji šahovskog kluba ,,Drina“, održan je tradicionalni 16. po redu memorijalni turnir u šahu ,,Aleksandar Bojičić-Leko“. Turnir je održan u prostorijama ,,Doma penzionera“ u Ljuboviji, i za isti je vladalo veliko interesovanje pa je zbog kapaciteta mesta održavanja organizator zatvorio prijave tako da je na samom turniru učestvovalo 56 igrača iz Srbije i Bosne i Hercegovine.  Igralo se po švajcarskom sistemu 9 kola sa tempom 10 minuta +5 sekundi. Za najuspešnije takmičare organizator je obezbedio nagradni fond u iznosu od 31.000,00 dinara. Učešće na turniru uzeo je i velemajstor Vladimir Vlada Kostić iz Valjeva.

„Šah je zahtevna igra, ali od šaha može lepo da se živi. Preko trideset godina učestvujem na šahovskim turnirima širom Evrope. Živim u najlepšem gradu Valjevu. Iz Valjeva odlazim na turnire i uvek se u Valjevo vraćam. Koliko vidim u varošici Ljuboviji šah ima perspektivu. Sve pohvale na račun organizatora. Čuvajte sećanje na Leku.

Turnir je osvojio majstorski kandidat Dragan Marković iz Loznice. Drugo mesto zauzeo je velemajstor Vladimir Kostić iz Valjeva, a treći je bio Ljubiša Pavlović iz Loznice. Najuspešnijim šahistima nagrade je uručio predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović. Predsednik Jovanović rekao je da održavanje ovog turnira pokazuje koliko je veliki trag u srcima zaljubljenika u šah ostavio Aleksandar Bojičić – Leko, čovek koji je vodio još od malih nogu kroz šahovsku školu i u čije ime se ovaj turnir održava.

Organizaciju sledećeg turnira u šahu Ljubovija planira za Dane Drinske regate početkom jula ove godine.

Pripremio: B. Petrović

 

Exit mobile version