U zatvoru ima mesta za Šabački šah-klub

Sada već davne 2011. zaglavim robiju od ukupno 6 dana i nađem se u KPZ Bogosavac. U toj ustanovi po prvi put u životu dobijem i VASPITAČA, pa sam se zapitao ‘da li je ovo obdanište ili vaspitno popravna ustanova’. Brzo sam upoznao štićenike ove ustanove i shvatio da su moje predrasude o tim ljudima bile pogrešne. Mnogi od njih su bili zbog saobraćajnih nezgoda, koje svakom učesniku u saobraćaju, mogu da se dogode. Neki su u tim nesrećnim okolnostima izgubili i svoje drage osobe, što im je veća kazna od boravka u ograđenom prostoru sa ograničenom mogućnošću kretanja… Posle 6 dana provedenih među tim ljudima, odlučio sam da nastavim saradnju i da im na neki način olakšam zatvorske dane. Zamolio sam Zorana Karajića da odemo do KPZ i da tamo odigra svoju monodramu BOG TE MAZO, posle toga su usledile i druge aktivnosti, organizovana poseta pozorištu, odlazak članova šah kluba na partiju šaha u zatvor i povratne posete zatvorenika u šah klub…

Pre dve godine nam se desila pandemija kovida 19 i šabački zatvor postaje ustanova kojoj se ne može prići iz bezbedonosno zdravstvenih razloga i sve aktivnosti sa spoljnim svetom prestaju.

Posle dve godine nastavljena je saradnja na obostrano zadovoljstvo, FIDA majstor Saša Pantelić odigrao je simultanku sa Ćirić Nebojšom, Mirković Marinkom, Josipović Radisavom, Perić Darkom, Janjić Radom i Đurković Lukom. Ćirić, Mirković i Josipović su izvukli remi dok su Perić, Janjić i Đurković imali manje sportske sreće.

Uzvratne posete neće biti jer ŠABAČKI ŠAH KLUB nema svoje prostorije, što je sramota i za grad Šabac i državu, jer ovaj klub ima dugu tradiciju, osnovan je 1905. malo li je?

Do ovog pisanje ne bi došlo da Rendža nije posrnuo u jednom trenutku i zaglavio robiju.

Exit mobile version