U Šapcu se ne nalazi „ekološka bomba“

Direktorka JKP „Stari grad“ demantuje navode poslanika SNS-a Blaže Kneževića

Na jučerašnjem zasedanju Skupštine Srbije poslanik Srpske napredne stranke Blaža Knežević izneo je zlonamernu neistinu da se u Dalmatinskoj ulici u naselju Kasarske livade u Šapcu nalazi „ekološka bomba“, tvrdi direktorka JKP „Stari grad“ Snežana Đokić. Kako je objasnila, u skladu  sa Zakonom o upravljanju otpadom i Zakonom o upravljanju ambalažnim otpadom Grad Šabac, odnosno JKP „Stari grad“ Šabac kome je poverena delatnost sakupljanja komunalnog otpada, vrši primarnu selekciju, a u ovom slučaju radi se o ambalažnom, a ne opasnom otpadu.

-Neistinita je i zlonamerna tvrdnja poslanika Blaže Kneževića da se u toj ulici nalazi nekakva „ekološka bomba“, da je to pogodno mesto za zmije i pacove i sve drugo što je izgovoreno. Tu se nalazila količina od tri i po tone ambalažnog otpada, koji se predaje ovlašćenim operaterima. U skladu sa zakonima o upravljanju otpadom i ambalažnim otpadom smo dužni da vršimo razvrstavanje i selekciju otpada, a u toku ove godine sa reciklažnih ostrva predali smo količinu od tonu i 280 kilograma po ceni od 31 dinar po kilogramu- navela je Đokićeva.

Prošle godine, tona i 980 kilograma ambalažnog otpada sakupljena je na teritoriji grada. Najvažnije je, kako je istakla direktorka JKP „Stari grad“, da taj otpad nije završio na deponiji, već je predat operateru i ponovo će biti iskorišćen u procesu reciklaže.

D.Dimitrijević

Exit mobile version