U Šapcu revakcinisano ukupno 10.300 ljudi

Gradonačelnik Šapca obišao vakcinalni punkt u Mačvanskom Prnjavoru

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je u subotu vakcinalni punkt u Zdravstvenoj stanici Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“ u Mačvanskom Prnjavoru, gde je do 12 sati revakcinisano 194 meštana Prnjavora, Ribara i Petkovice. Prvom dozom kineskog proizvođača ,,Sinofarm“, do 16  sati vakcinisano je još 250 meštana pomenutih sela, kao i Petlovače, Zminjaka i Skrađana, koji su se prijavili preko portala eUprava. Ukupno je angažovano četiri lekara, osam medicinskih sestara i tehničara za zdravstvenu uslugu koju treba da pruže sugrađanima.

-Odgovornost građana je na najvišem nivou, u šta sam se lično uverio obilazeći punkt. Zahvaljujući predsedniku države Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije i njihovom kontinuiranom radu imamo dovoljan broj vakcina. Svi su u mogućnosti da biraju one vakcine koje im odgovaraju i prime potpuno besplatno. Zajedno se borimo da nađemo adekvatno rešenje protiv ove zaraze koja je zahvatila ceo svet. Drago mi je što je interesovanje naših sugrađana za vakcinaciju veliko, jer je to jedini put da se pobedi epidemija- rekao je gradonačelnik i apelovao na sve sugrađane da se odgovorno ponašaju, jer koliko će ovo dugo trajati zavisi i od nas.

Dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“, istakla je da su njihove ekipe po drugi put u tom selu, a na inicijativu Udruženja penzionera, jer mnogi nisu u mogućnosti da dođu u Šabac, zbog prevoza ili su slabo pokretni.

-Mi vakcinišemo ne samo na punktu za masovnu imunizaciju u sali Ekonomske škole, nego odlazimo u domove građana i vakcinišemo one koji se slabo kreću ili su nepokretni. Do sada smo njih 58 vakcinisali drugom dozom kineske vakcine proizvođača ,,Sinofarm“. Važno naznačiti prilikom prijave da li je neko pokretan ili ne. Juče smo prvom dozom vakcinisali 186 nepokretnih i slabo pokretnih lica. Nastavićemo sa tom praksom kako bi obuhvat bio što veći. Naše ekipe doma obavile su juče vakcinaciju i u Kazneno- popravnom zavodu gde je 58 lica lišenih slobode vakcinisano. Takođe smo u istom vremenskom periodu vakcinisali i 29 korisnika Ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, autizmom i teškoćama u komunikaciji uz saglasnost njihovih staratelja- navela je dr Stanković.

Do sada je na području grada Šapca ukupno upotrebljeno više od 27.000 doza vakcina, a ukupno 10.300 sugrađana je revakcinisano.

Exit mobile version