U Šapcu prvom dozom vakcinisano je ukupno 7.166 sugrađana

rpt

Saopštenje Štaba za vanredne situacije

Broj aktivno obolelih sugrađana na teritoriji grada Šapca je 596. U Opštoj bolnici u Šapcu trenutno je hospitalizovano 129 pacijenata pozitivnih na koronu. U repiratornoj jedinici nalazi se 13 pacijenata, od kojih je pet intubirano. U poslednja 24 časa u kovid ambulanti Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” bilo je 397 pregleda, od kojih je 245 kontrolnih i 152 prva.

U Gerontološkom centru u Šapcu situacija je zadovoljavajuća, poručuju članovi Štaba za vanredne situacije. Tokom jučerašnjeg dana 90 korisnika doma za stare testirano je na virus korona, od kojih je 76 negativno, kod četiri korisnika ponavlja se testiranje, a deset je pozitivno na virus korona.

Od početka vakcinacije, u Šapcu prvom dozom je vakcinisano ukupno 7.166 sugrađana.  Kineskom vakcinom proizvođača ,,Sinofarm” vakcinisano je 6832, a  Fajzerovom 334 ljudi.  Danas je planirana revekcinacija Fajzerovom vakcinom zdravstvenih radnika Opšte bolnice ,,Laza K. Lazarević” u  Šapcu. Zbog vršenja dezinfekcije sale Ekonomske škole ,,Stana Milanović”, tokom vikenda neće raditi punktovi za vakcinaciju. Vakcinisanje protiv virusa korona biće nastavljeno od ponedeljka. Članovi Štaba za vanredne situacije pozivaju sve sugrađane koji žele da se vakcinišu da iskoriste tu mogućnost i prijave se za prvu dozu vakcine.

Exit mobile version