U Šapcu održana prva faza Pažljivkove smotre

Predsednik Skupštine Nemanja Pajić tim povodom posetio vrtić „Đurđevak“

U šest osnovnih škola za učenike prvog i drugog razreda i za predškolce iz šest vrtića PU „Naše dete“ prošle srede je održana prva faza Pažljivkove smotre u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Tela za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca. Nemanja Pajić, predsednik Tela za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca i predsednik Skupštine grada Šapca ovim povodom posetio je vrtić „Đurđevak“.

-Posebno mi je drago što je veliki odziv osnovnih škola i predškolskih ustanova i da će dosta dece učestvovati u ovome. Nama je to značajno, jer osim što će oni steći određena znanja, najvažnije jeste poznavanje pravila u saobraćaju zbog njihove bezbednosti, ali ćemo i učešću na nacionalnom nivou videti i koliki je i stepen obučenosti naše dece. Ono što je posebno važno je da će Telo za koordinaciju poslova bezbednosti raditi na prevenciji i ovo upravo jeste način da krenemo od najmlađih da savladaju pravila i da budu bezbedni u saobraćaju. Svedoci ste da, kako se koja rekonstrukcija radi u gradu, sve prati i ovaj segment bezbednosti u saobraćaju, da se dosta trotoara radi, da sve bude prilaglođeno pešacima i to jeste jedan deo Strategije plana održive urbane mobilnosti. Ono što je posebno važno ove godine u budžetu grada Šapca više od 60 miliona dinara opredeljeno za izgradnju novih trotoara i za rekonstrukciju već postojećih, kako bi pešaci bili što bezbedniji. Sve što smo planirali prošle godine, polako kreće sa realizacijom sve sa ciljem da imamo što odgovornije učesnike u saobraćaju u gradu Šapcu i da imamo što manje saobraćajnih nezgoda- kazao je Pajić.

Učešće u smotri uzelo je šest vrtića PU „Naše dete“: „Sloboda“, „Sunce“, „Proleće“, „Pčelica“, „Snežana“ i 6 osnovnih škola: OŠ „Janko Veselinović“, OŠ „Nata Jeličić“, OŠ „Laza Lazarević“, OŠ „Stojan Novaković“, OŠ „Dositej Obradović“ u Volujcu i OŠ „Majur“ u Majuru.

-Savet za bezbednost u saobraćaju grada Šapca i grad Šabac uzeli su učešće u ovoj manifestaciji sa šest osnovnih škola i šest vrtića. Za sve učenike i predškolce u Šapcu provera znanja je danas, a u prvoj fazi smotre učestvuje ukupno 1101 učenik prvog i drugog razreda i 160 predškolaca- rekla je Sandra Mićić, član Tela za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca i direktorka PU „Naše dete“.

Cilj realizacije smotre je razvoj i unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, a posebno unapređenje znanja i stavova o bezbednom učešću dece u saobraćaju.

Exit mobile version