U Šapcu održan prvi protest „Jedan od pet miliona“

Protest „Jedan od pet miliona“ održan je večeras u Šapcu. Prisutnima se na platou ispred glavne pošte u centru grada u 18 sati obratio karikaturista Predrag Koraksić Koraks, aktuelni predsednik Čivijaške republike, koji je kratko, u svom stilu, uz osmeh, rekao: „Hvala na prijateljstvu“ i dodao: „Vučiću, shvati, nećemo stati“.

Poljoprivrednik iz Štitara Dušan Tufegdžić, jedan od organizatora protesta, podsetio je da je istog dana kada je prijavio organizaciju protesta nadležnima, finansijska inspekcija pokucala na vrata piljarnice u njegovom vlasništvu, čemu je, kako je rekao, prethodila najava u vidu medijskog linča na pojedinim portalima pod kontrolom vlasti.

On ih je pozvao da slobodno prekontrolišu i njegovo gazdinstvo, budući da je u sistemu PDV- a i poručio da se ne plaši pritisaka i pretnji.

Organizatori protesta ponovili su zahteve: pet minuta na RTS- u za proteste, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na Javnom medijskom servisu, pronalazak počinilaca i nalogodavaca ubistva predsednika Inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića, ostavka ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i da se obrazloži detaljan plan za Kosovo. Spisku zahteva dodali su i one iz oblasti poljoprivrede, naglašavajući da je krajnje vreme da vlast počne da misli na selo.

Nakon obraćanja, učesnici i okupljeni građani otpočeli su protestnu šetnju ulicama Kneza Miloša, dr Andre Jovanovića, Cara Dušana, Trg Đačkog bataljona, Laze Lazarevića, Stojana Novakovića, Koste Abraševića i Masarikova. Protest je završen na platou ispred Stare robne kuće uz aplauze učesnika i poruku da će se sledeće nedelje ponovo naći na istom mestu, a tačan termin biće naknadno objavljen.

D.Dimitrijević


 

 

 

Exit mobile version