U poslednja 24 sata 96 novoobolelih

Epidemiološka situacija u Šapcu i dalje je nestabilna, rečeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba. U poslednja 24 sata u Šapcu je na korona virus pozitivno 96 osoba.

-U poslednja tri dana na teritoriji našeg grada na koronu je pozitivno 380 ljudi, a u Mačvanskom okrugu 841. Moramo voditi računa o svim našim kontaktima, i o poštovanju epidemioloških mera. Najkritičnije stanje je u Ljuboviji, zatim u Koceljevi i Bogatiću. Šabac je na četvrtom mestu u okrugu. Od subote se vraćamo na mere koje su postojale sa uvođenjem vanredne situacije, a to podrazumeva rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata do 21 čas- rekla je dr Dragana Radojičić iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.
U Opštoj bolnici u Šapcu u poslednja 24 časa bilo je 20 prijema u kovid zonu, devet otpusta i jedan smrtni slučaj.
-U crvenoj zoni pedijatrije nemamo hospitalizovane dece. Dobra vest je da smo od jutros imali tri novorođene bebe. Imamo 64 zaražena zdravstvena radnika. Danas su iz Ministarstva zdravlja javili da su odobrili sanitet za šabačku bolnicu. Takođe, dobra stvar je što smo inicijativom sa Kriznog štaba uspeli da obezbedimo volontere. Mi iz bolnice smo već stupili u kontakt sa zdravstvenim radnicima, najviše sa medicinskim tehničarima, i mislim da ćemo u narednom periodu imati ugovor sa oko 30 medicinskih radnika koji će biti tu da pomognu. Nedostaju nam ljudski resursi. Ugovorom sa Domom zdravlja iz Šapca o poslovno – tehničkoj saradnji u sistem kovid zone Opšte bolnice je stiglo 12 tehničara i šest lekara- rekao je dr Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice u Šapcu. Današnjoj sednici Kriznog štaba prisustvovali su Blaža Knežević, zamenik gradonačelnika, predstavnici zdravstenih ustanova, Komunalne policije i Sanitarne inspekcije.

Exit mobile version