U Opštoj bolnici hospitalizovan 51 pacijent

Situacija u Šapcu je i dalje nestabilna, iako se u poslednja 24 sata beleži manji broj novoobolelih osoba u odnosu na prethodna dva dana- 24. U Opštu bolnicu Šabac primljeno je osam novih pacijenata, što znači da je 51 hospitalizovan, 48 sa srednje teškom, dok je tri sa teškom kliničkom slikom u respiratornoj jedinici, saopšteno je posle sednice Štaba za vanredne situacije u nedelju u Gradskoj kući.

-Najveći problem su noćni klubovi u kojima posetioci borave bez zaštitne opreme i ne poštuje se ograničenje broja ljudi koji u jednom trenutku u njima smeju da borave. Od 52 kontrolisana objekta prethodnog dana i u toku noći u tri je sačinjen zapisnik zbog kršenja ove mere, jer je u njima bio značajno veći broj sugrađana i oni će biti sankcionisani. Zaista molim, kako te mlade ljude, tako i sve građane Šapca, da budemo ozbiljni i odgovorni u datom trenutku, jer samo od nas zavisi kako ćemo iz ovoga izaći. U celom okruženju je teška situacija i niko ne može na adekvatan način da se izbori sa zarazom- naveo je komandant Štaba Aleksandar Pajić.
Iako je privremena bolnica u Ekonomskoj školi aktivirana i spremna da bude puštena u rad, Pajić je izrazio nadu da neće biti potrebe za tim.
D.D.

Exit mobile version