U nedelju su predizbori naše stranke – zato što moramo drugačije

Saopštenje za javnost Zajedno Za Srbiju-Šabac

Poštovani Šapčani, već smo navikli da je Šabac kroz svoju istoriju u mnogo čemu bio prvi. Verujem da će i našu generaciju jednom pominjati kao ljude koji su učestvovali u prvim predizborima u Srbiji.

Stranka Zajedno za Srbiju, u okviru koalicije “Moramo” (ZZS i “Akcija, “Ne davimo Beograd”, “Ekološki ustanak”) koja će učestvovati na Republičkim parlamentarnim izborima 3. aprila ove godine, putem predizbora bira svoje kandidate za poslanike na našoj zajedničkoj listi koju predvodi Nebojša Zelenović.

U čemu je osnovna razlika između uobičajenih stranačkih izbora i ovih, koje nudimo našim sugrađanima. Najpre, kandidate ne bira organ stranke, nego mogućnost kandidature imaju svi članovi koji su skupili trideset potpisa podrške. U sredu, 26.01.2022. svoje kandidature sa potpisima podrške podneli su Velimir Kuzmanović, Goran Stojićević, Zoran Tošić, Milutin Stanković i Nikola Pavlović. Njihove fotografije i biografije se nalaze na facebuk stranici “Nebojša Zelenović – Šabac”. Druga važna pojedinost predizbora je što za kandidate glasju ne samo članovi stranke, nego i svi drugi građani koji se zalažu za vrednosti ove organizacije i žele da podrže bilo koje ime sa liste. Glasanje je tajno, tako što se zaokruži jedan od ponuđenih kandidata.

Dakle, demokratija na delu. Pozivam sve građane da na dan glasanja prošetaju do centra našeg Šapca i daju svoj glas onom za koga smatraju da će biti najdostojniji poslanik u Republičkom parlamentu. Na ovim izborima nema “bugarskih vozova”, lažnih ubačenih listića, prisile da se za bilo koga glasa. Sigurni smo da ćete svojim glasom pomoći da pronađemo onog koji će se najbolje boriti za interese Šapčana. Bićemo posebno počastvovani ako u ovom glasanju uzmu učešća i naši prijatelji iz drugih stranaka koje sa nama dele demokratske vrednosti.

Glasanje će se održati u nedelju 30.01.2022. godine od 10 do 20 časova, u prostorijama stranke, ulaz pored “Komercijalne banke”, u ul. Gospodar Jevremova br. 2, treći sprat. Za građane koji ne stignu u nedelju, omogućićemo glasanje i u ponedeljak u istom terminu.

ZA NEKE DEMOKRATSKE VREDNOSTI TEK TREBA DA SE IZBORIMO. OVU SMO, OSVOJENU, SPREMNI ODMAH DA PONUDIMO. ISKORISTITE SLOBODU KOJA VAM JE VEĆ U RUCI! HVALA!

Predsednik Gradskog odbora stranke Zajedno za Srbiju,

Velimir Kuzmanović

Exit mobile version