U nedelju na Letnjikovcu „Regionalne seoske igre“

Grad Šabac, Sportski savez grada Šapca u partnerstvu sa Sportskim savezom Srbije, biće domaćin regionalnom takmičenju u Sportskim igrama. Ovo je drugi nivo takmičenja, pred Republičke igre koje će biti organizovane u septembru u Ubu, a Šabac će u nedelju predstavljati ekipa Pocerskog Pričinovića, inače Mesna zajednica koja je na Seoskim igrama ostvarila najveći broj pobeda. Organizacioni odbor Igara ističe da je sve spremno, te pozivaju Šapačen da isprate ovu sportsku manifestaciju i pruže podršku timu koji predstavlja Šabac.

„Sigurno je da grad Šabac ulaže mnogo u sportske manifestacije, a jedna od njih je i seoske igre. Način na koji smo organizovali Opštinske igre dopao se Sportskom savezu, pa su nam ponudili organizaciju Regionalnih igara. Mi smo pripremili sve za nedelju, na terenima Osnovne škole „Stojan Novaković“ na Letnjikovcu tako da spremno dočekujemo učesnike koji će se takmičiti. Seoske igre su zanimljive same po sebi, dosta interesantnih borbi se može videti pa pozivam sve da dođu i bodre predstavnike Šapca, Mesnu zajednicu Pocerski Pričinović“, naveo je predsednik organizacionog odbora Seoskih igara Sreten Radovanović.

Nekada S“eoske olimpijske igre“ danas „Seoske igre“ uvek su bile iuzetno dobro organizovane u našem gradu. Ovogodišnji Opštinski nivo igara prema oceni Sportskog saveza Srbije je izuzetno dobro organizovan.

„Posle kvalitetno organizovanog Opštinskog nivoa takmičenja, ukazala nam se prilika da organizujemo i regionalni nivo. Četiri ekipe se takmiče, dolaze nam ekipa Srpskog Miletića iz Odžaka, ekipa Kljajićeva iz Sombora, Pambukovice iz Uba i naši predstavnici ekipa Pocerskog Pričinovića. Nadam se da će i ovoga puta sve proteći u najboljem redu, a što se tiče organizacije, sve je spremno. Dve ekipe koje budu najbolje od ove četiri koje učestvuju, plasiraće se na regionalni nivo takmičenja koje se održava u Ubu prvog vikenda u septembru“, rekao je Miloš Mitrović, koordinator Seoskih igara.

Grad Šabac važi za grad sporta, a član Gradskog veća zadužen za sport Marko Panović, kaže da se nada da će u nekom narednom periodu još više republičkih takmičenja biti organizovano baš kod nas.

„Početkom godine smo u gostima imali delegaciju Sportskog saveza Srbije na čelu sa gospodinom Davorom Štefanekom i tada su dogovoreni zajednički programi koji su realizovani ove godine. Neki od njih su i pri kraju kao što su Seoske igre, Sport u policiji i Žene u sportu. Povratna informacija od strane Sportskog saveza Srbije je veoma dobra, grad Šabac i Sportski savez grada Šapca su odlični partneri i pokazali smo da možemo da budemo organizatori takvih manifestacija te se nadam da ćemo u narednom periodu dobiti poverenje da organizujemo i takmičenja na republičkom nivou“, naveo je gradski većnik za sport Marko Panović.

Đ.M.

Exit mobile version