U Loznici uručene 144 gradske stipendije najboljim studentima i učenicima

Gradonačelnik Petrović – Loznica je srećna što ima ovakvu decu

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je u petak, 07. aprila u svečanoj sali sportskog centra  “Lagator” organizovao prijem na kojem je  uručio rešenja korisnicima gradske stipendije – najuspešnijim đacima i studentima, koji su  svoje znanje i umeće potvrdili kako osvojenim nagradama na republičkim i međunarodnim takmičenjima, tako i visokim prosekom ocena na studijama. Ove godine po konkursu, koji je bio raspisan u februaru, pravo na stipendiju ostvarilo je 144 korisnika, 92 studenta i 52 učenika. Svečanom uručenju pored gradonačelnika i nagrađenih učenika i studenata prisustvovalo je i najviše rukovodstvo grada, roditelji, profesori i nastavnici nagrađenih.

Gradonačelnik Petrović,  je ovom prilikom između ostalog istakao, da su mladi budućnost Loznice. On je podsetio da su danas sa  nama naši najmlađi Lozničani koji su pre svega ponos svojih roditelja.

Meni je posebno drago da ovom prilikom ukažem na još jednu činjenicu, od 92 studenta osnovnih studija 36 njih su studenti u oblasti medicine. Moram to da dovedem u vezu sa ulaganjima naše države, na predlog predsednika, u zdravstvo, ne samo u Srbiji nego pre svega u Loznici. U Opštu bolnicu, Dom zdravlja „Dr Milenko Marin“, izgradnju hirurško-ginekološkog bloka, rehabilitaciju zdravstvenih stanica uloženo je mnogo, a u toku je poslednja, četvrta faza. Među vama je toliko studenata iz medicine, i to zaista ohrabruje. Ja sam uveren da ćete se vratiti u svoj grad, nekako najtoplije je u svom kraju, tu smo najsigurniji, što ne znači da nećete možda poći i na neke prestižne univerzitete izvan naše zemlje, u cilju sticanja viših znanja i određenih naučnih titula ali da se uvek vratite u svoju zemlju, u svoj grad, kao što vidite – Loznica, vaš grad i ova zemlja su uz vas“, rekao je gradonačelnik i poželeo učenicima i studentima sreću u daljem obrazovanju.

O tome koliko je ova nagrada važna za mladog čoveka  govorila je profesorka  Jelena Mirković, sadašnja  direktorke Srednje škole „Sveti Sava“- nekadašnja korisnica gradske stipendije.

Aleksandar Bojanić, redovni student  Pravoslavno – bogoslovskog fakulteta se u ime nagrađenih zahvalio rečima:

– Ovim gestom, dodelom ovih nagrada, ukazujete koliko vam  je naše obrazovanje bitno i da je isto osnov celokupnog razvoja jedne zajednice. Pored toga ispunjavate  i reči Svetog apostola Pavla koji kaže Molimo vas pak, braćo, odajite priznanje onima koji se trude među vama. Ne zamerite mi što ću sebi uzeti za slobodu da u ime svih nas, studenata i učenika, zahvalim gradskoj upravi grada Loznice na ovom priznanju i nagradi. Hvala im što Loznica nije isto mesto u kome smo se rodili, već je postala grad i svakodnevno se unapređuje u svim sektorima i na svim poljima. Blagodarimo što nam ovom nagradom daju nadu na sigurnu budućnost, ali i podstrek na još veći rad. Verujemo, a verujući i znamo, da će Loznica ostati rodno mesto mnogih velikana i biti jedan od najrazvijenijih gradova u Srbiji. Gledajući u sve vas nemam razloga da sumnjam, da će tako biti“, zaključio je Bojanić.

Od 2000. godine kada je ustanovljena gradska nagrada za najbolje među najboljima finansijska podrška iz budžeta Loznice stigla u ruke 2702 učenika i studenta.

 

Exit mobile version