U interesu žena

Predstavnice šabačke Skupštine na Nacionalnoj konferenciji ženske parlamentarne mreže

Predstavnice šabačke gradske Skupštine, odbornice Sanja Sakić, dr Zorica Žegarac i Marija Lazić učestvovale su na petoj Nacionalnoj konferenciji Ženske parlamentarne mreže, koja je održana u Domu Narodne skupštine u Beogradu, u saradnji sa misijom OEBS-a u Srbiji.

Cilj ovog skupa je donošenje novih zakona i politika i nadzor sprovođenja aktuelnih zakonskih rešenja, posebno u oblasti zdravlja žene i porodice, suzbijanja nasilja nad ženama, ekonomskog osnaživanja i obrazovanja žena.

Nakon uvodnih obraćanja, učesnice Nacionalne konferencije radile su po grupama, a šabačke odbornice učestvovale su u radnim grupama na teme „Od nacrta do Predloga zakona o rodnoj ravnopravnosti”, „Ekonomsko osnaživanje žena, žene na selui „Zdravlje žena”.

Odbornici šabačke gradske Skupštine učestvuju na svim stručnim skupovima koji za cilj imaju edukaciju i informisanje, kao i podizanje profesionalnih kapaciteta, čime Skupština nastavlja saradnju sa svim relevantnim organizacijama i partnerima u projektima sa ciljem jačanja duha parlamentarizma, dijaloga i međusobnog razumevanja.

Exit mobile version