Turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

20160417_095740

U sali Šabačke gimnazije danas je održan dvanaesti po redu turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, u organizaciji Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga i Stonoteniskog invalidskog kluba Mačva Šabac, a pod pokroviteljstvom Grada Šapca.

Učestvovao je veliki broj takmičara i klubova iz okruženja, a podršku su dali i brojni volonteri. Reprezentativka Srbije i najbolja stonoteniserka na planeti u konkurenciji osoba sa invaliditetom, koja će nositi srpsku zastavu na otvaranju Paraolimpijskih igara u Riju, Borislava Perić Ranković, ocenila je da su ova takmičenja izuzetno važna za napredovanje u sportu.

-Ovakva takmičenja su uvek značajna, jer igrači koji su na početku treniranja ili treniraju neko vreme mogu da se okušaju s nama reprezentativcima da vide otprilike dokle su stigli u svojoj igri, šta su postigli i na čemu sve treba da rade. Ujedno, ovo im je prilika da odgledaju i neke dobre mečeve i možda steknu još neko dodatno znanje sa strane- smatra Borislava Perić Ranković, članica Stonoteniskog kluba „Spin“ iz Novog Sada.

Sekretar Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga Slaviša Savić je na početku rekao da očekuje fer borbu i dobro druženje.

-Sastajemo se dvanaesti put sa velikim zadovoljstvom i siguran sam da ćemo i ovog puta pokazati dobru igru. Ovog turnira ne bi bilo da nije bilo podrške Gradske uprave, a posebnu zahvalnost dugujemo i direktoru JP „Sportski centar“ Šabac Draganu Nikoliću, koji nam omogućuje da besplatno treniramo- rekao je Savić.

Podršku turniru dala je članica Gradskog veća zadužena za sport Vesna Živković, a svečano ga je otvorio zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.

-Meni je drago da se jedan ovakav turnir održava po dvanaesti put pod pokroviteljstvom Grada Šapca i to nije slučajno. Grad Šabac sistemski odvaja novac za sve osobe sa invaliditetom i u ovoj godini je iz budžeta izdvojeno milion i po dinara za pomoć sportskim klubovima osoba sa invaliditetom. Zadovoljstvo mi je da su ljudi sa svih strana došli danas da se druže i pokažu svoje umeće u stonom tenisu. Ja im želim da se lepo provedu u našem gradu i neka najbolji pobedi- poručio je Pajić.

U duhu dobre saradnje, organizatori turnira uručili su zahvalnice predstavnicima Grada i direktoru JP „Sportski centar“ Šabac.

D.Dimitrijević

Exit mobile version