Trojica “Plastičara” na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj

Počelo kadetsko Evropsko prvenstvo u rukometu:

Muška kadetska reprezentacija Srbije otputovala je na Evropsko prvenstvo u rukometu koje se od 12. do 22. avgusta održava u Hrvatskoj.

Na kontinentalnom šampionatu šesnaest najboljih evropskih ekipa se takmiče u okviru četiri grupe. Srbija se nalazi u grupi A sa selekcijama Islanda, Slovenije i Italije.  Izabranici Đorđa Teodorovića su završni deo priprema obavili u Kragujevcu i nakon dva dana boravka u Beogradu krenuli su put Varaždina spremni za sve izazove koje ih očekuju.

Osećamo se spremno i ono što je najvažnije došli smo do dana putovanja i kompletni smo, nemamo ni jednog povređenog igrača. Svi igrači su orni i spremni, i fizički u jako dobrom stanju, sa te strane smo spremni da se suprotstavimo apsolutno svima. Trener uvek kaže da mu je malo treninga i uigravanja, pa tako ću i ja reći. Međutim, zadovoljan sam, igrači su upili mnogo informacija i ja smatram da idemo na takmičenje baš dobro pripremljeni, rekao je selektor Đorđe Teodorović dan pred odlaska na prvenstvo u Hrvatskoj.

Teodorović je u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama Rukometnog saveza Srbije naveo da su momci spremni, te da od njih očekuje dobar plasman, ali i da je jako teško govoriti o očekivanjima.

Ovo je jako naporan put, dosta kilometara od Beograda do Varaždina, probaćemo da se brzo priviknemo na smeštaj, odradimo večernji trening i sutradan po dolasku nas očekuje prva utakmica protiv  Italije. Imali smo malo sreće u žrebu, ne igramo protiv najjačih u grupi na samom otvaranju. Kakvi su nam dometi, jako je teško reći. Ja mislim da igramo jako dobro, da imamo kvalitetne igrače. Jako nam je važno da uđemo među prvih osam. Ovaj turnir je kvalifikacioni za sve one kategorije koje su iza nas. Imamo veliku odgovornost, znamo šta ovo znači, ne igramo samo za sebe. već za budućnost Srpskog rukometa“, rekao je selektor kadetske reprezentacije Srbije Đorđe Teodorović.

Selektor kadetske reprezentacije Srbije Đorđe Teodorović

Kadetsku reprezentaciju iz redova Metaloplastike čine Filip Milovanović koji igra na poziciji levo krilo, Mateja Dodić koji igra desno krilo i Vukašin Antonijević, srednji bek.

Vukašin Antonijević

“Čast i privilegija je predstavljati našu Srbiju u Evropi. Mi smo spremni, ostavićemo srce na terenu,” naveo je Filip Milovanović pred polazak na prvenstvo.

Filip Milovanović

“Imamo jasno zacrtan cilj i daćemo sve od sebe da našu Srbiju učinimo ponosnom”, rekao je Vukašin Antonijević pred polazak u Hrvatsku.

“Naporno smo radili ii demo u Hrvatsku kako bi ispunili naš zajednički cilj. Svi smo motivisani da odemo po medalju”, kazao je Mateja Dodić.

Mateja Dodić

Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstavljati: golmani Luka Krivokapić, Savo Zekić i Marko Mrdović, leva krila Uroš Simić i Filip Milovanović, desna krila Mateja Dodić i Ignjat Nešić, pivotmeni Luka Rogan i Branko Predović, srednji bekovi Vukašin Antonijević, Veljko Čabrilo, Stefan Dodić i Nikola Stamenković, levi bek Nikola Zečević i desni bekovi Uroš Mitrović i Mirko Podunavac.

info/foto: Instagram/rukometnisavez

Đ.Mijailović

Exit mobile version