Trka sa preprekama za decu

U nedelju na Starom gradu za decu od četiri do 14 godina:

Već nekoliko godina unazad, izuzetno su popularne „Trke sa preprekama“ koje se organizuju u Srbiji i okolnim zemljama. Ovog proleća prvi put je takva trka organizovana na Savi u Klenku, u organizaciji „Bušido“ kluba iz Šapca, a vođeni pozitivnim iskustvom, u nedelju na Starom gradu organizuju trku za decu.

„Bušido čelendž for kids je ove godine prva trka u Srbiji, namenjena deci od četiri do 14 godina. Klinci će biti podeljeni u tri kategorije, od četiri do šest godina, druga kategorija od sedam do deset godina i treća kategorija je od 11 do 14 godina starosti“, kaže Aleksandar Janković iz kluba Bušido.

Veliko interesovanje vlada, a prijave preko interneta su trajale do srede. Sada se svi zainteresovani mališani mogu prijaviti putem instagrama.

„Trenutno imamo prijavljeno oko 70 učesnika, s tim da prijavljivanje putem instagram profila „Bušido čelendž“, traju do nedelje, kada se trka održava. Planirani start trke je u nedelju petog septembra tačno u podne, ali dolazak dece i pripreme počinju već oko devet časova“, kaže organizator.

Organizatori već danima pripremaju stazu sa više od dvadeset prepreka koje će testirati spremnost i kondiciju mališana.

„Staza je duga oko tri kilometra i na njoj će se naći čak 25 prepreka koje su prilagođene deci. Sve ono što su Nindža ratnici radili u Japanu i sve ono što smo radili na velikom „Bušido čelendžu“ u martu, biće i na stazi u nedelju, samo prilagođeno deci. Pripremili smo dosta prepreka preciznosti, biće dosta onih za čiji prelazak je potrebna snaga, a naravno, da bi završili celu trku, biće im potrebna kondicija, jer staza je dugačka oko tri kilometra. Ono što moram da izdvojim jeste prepreka preciznosti – bacanje koplja i prepreka koja se zove „zavesa od guma“, bukvalno prepreka koja je preuzeta od „Nindža ratnika“ koje smo svi voleli da gledamo na televiziji. Biće tu i nošenja tereta, preskakanja zidova i prolazak kroz blato i pesak, stvarno smo se potrudili da staza bude interesantna ali i zahtevna ali prilagođeno njima“, objašnjava Aleksandar Jovanović.

Već šest godina, „Bušido“ ima školicu sporta za decu, a već su nekoliko puta imali ovakva takmičenja za decu iz kluba, a ovo je prvi put da je otvoreno za svu decu iz Srbije.

Đ.M.

Exit mobile version