Trijumf vaterpola

Kvalifikacioni turnir Lige šampiona

Danas je na šabačkom bazenu, odigrano poslednje kolo, Kvalifikacionog turnira Lige šampiona

U prvoj utakmici četvrtog kola sastali su se ruski “Dinamo” i “Apolon” iz Grčke. Grčki tim je sjajno započeo utakmicu i tokom celog prvog poluvremena vodio sa 3-4 gola razlike. I kada se očekivalo da će vaterpolisti “Apolona”, raspoloženiji za igru, pobediti favorizovanog protivnika i obezbediti mesto među prve četiri ekipe usledio je presudni napad u kojem Grci, sa dva igrača više, nisu uspeli da postignu gol. Rusi to kažnjavaju u kontranapadu i smanjuju rezultatsku razliku na samo jedan gol. Od tog momenta usledila je dominacija “Dinama” koji su rutinski priveli utakmicu kraju i rešili je u svoju korist.

 

 “Dinamo” – “Apolon” 16:15 (2:4, 5:5, 5:4, 4:2)

Isključenja: “Dinamo” (18), “Apolon” (15),

“Dinamo Moskva”: Jelovina, Krasnov, Koptsev, Usov (5), Shepelev, Nikolaev, Bychkov (5), Balakirev (1), Suchkov (1), Ekomazov (1), Krug, Magomeaev (3), Apultcin.

“Apolon”: Galanidis, Al Dughther (2), Mitropoulos, Charala, Moskov (10), Beristianos, Papadpoulos, Karountzos, Papageorgiou (2), Dermitzakis, Grammatikos, Alamanos (1), Spiliopoulos.

 

U drugoj utakmici sastali su se vaterpolisti turskog “Galatasaraja” i rumunske “Oreade”. Utakmica za “Galatasaraj” je bila bez rezultatskog značaja što je u mnogome doprinelo da rumunski tim trijumfuje..

 “Galatasaraj” –  “Oreada”  5:13 (3:1, 5:1, 5:3, 4:3)

Isključenja: “Galatasaraj” (10) , “Oreada” (11).

 Galatasaraj”: Kil, Izcan, Oguzcan, Groseval, Olcay(1), Selim Gulenc, Dilek, Turan, Sdenemoglu, Ozbek (1), Krstić (3), Akkaya, Guclu.

Oradea”: Pijetlović, Georgescu (5), Dobre, Ilisie (1), Dragomirescu (1), Szabo (2), Popoviciu (1), Kovats, Colodrovschi (1), Georgescu (1), Czenk (1), Remes, Gavris

 

A “šlag na tortu” stavila su dva velika srpska rivala. U takmici koja je odlučivala o pobedniku ove kvalifikacione grupe viđena je veoma dinamična utakmica sa neverovatnim obrtima. “Zvezda” je povela sa dva gola razlike ali su vaterpolisti “Šapca” upeli da preogrenu rezultat i prvu četvrtinu reše u svoju korist. “Igrači “Zvezde” uspeli su da smanje rezultat i da na poluvreme odu sa jednim golom zaostatka. Početkom treće četvrtine rezultat je bio izjednačen a onda se igralo gol za gol. Četiri minuta pre kraja Beograđani dolaze do dva gola prednosti ali se Šapčani ne predaju. U poslednjim sekundama utakmice viđena je prava drama u kojoj vaterpolisti “Šapca“ isu uspeli da postignu gol i izjednače rezultat što bi bio i najpravedniji ishod susreta. Bilo kako bilo obe srpske ekipe uspele su da se plasiraju u drugi krug kvalifikacija što za mlade vaterpoliste “Šapca” predstavlja veliki I neverovatan uspeh.

VK “Šabac” – VK “Crvena zvezda” 10:11 (4:2, 2:3, 2:3, 2:3)

Isključenja VK “Šabac” (11), VK “Crvena zvezda” (19),

VK “Šabac”: Filipović, Eraković (1), Ilić, Repanović (1), Radulović (1), Vasić (3), Rogač, Gomes De Silva, Vasović, Vučinić (3), Matković, Velikić (1), Vukadinović.

 VK “Crvena zvezda”: Mišović, Tankosić (1), Kasum, Šulic, Vasin, Ilić, Adžić, Janković (5), Rađen, Vukićević (2), Gusarov (2), Radović (1), Ivanov.

I na kraju sve pohvale organizartoru, VK “Šabac” na izvanredno organizovanom takmičenju. Šabac se i ovoga puta pokazao da je dobar domaćin a gosti su, za organizaciju i ukupan utisak, imali samo reči hvale. Treba napomenuti i to da su sudije odlično obavile svoj posao a da je nezadovoljsto skoro svih trenera, u nekim momentima, samo dokaz da su imali ujednačen kriterijum suđenja.

Naravno, sve pohvale za šabačku publiku koja prati vaterpolo i koja je burno navijala za svoju ekipu.

Exit mobile version