Trgovinske radnje sutra ujutru na raspolaganju za starije sugrađane

Beograd, 21. mart 2020.

U Vladi Republike Srbije održan je sastanak sa predstavnicima trgovinskih lanaca, kojem su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, predsednik PKS Marko Čadež, predstavnici državnih institucija i predstavnici trgovinskih lanaca.

Ljajić je u izjavi za medije nakon sastanka podsetio na to da će sutra ujutru, od četiri do sedam sati biti otvoreno više od 1.000 prodavnica širom Srbije, i velikih trgovinskih lanaca i malih prodavnica, za starije od 65 godina.

Molimo sve druge da ne dolaze, jer ovo je akcija koja je isključivo namenjena penzionerima, starijima od 65 godina, rekao je Ljajić zamolvši i za razumevanje ukoliko bude problema u sprovođenju akcije, jer je ovo prvi put da se tako nešto sprovodi.

On je izrazio nadu da će biti robe za svakoga ko dođe, poručivši da nema potrebe da se stvara nervoza ili gužva pred radnjama.

On je naveo da će se akcija nastaviti i videće se koja će to forma biti, ali je istakao da je cilj da se obezbede sve osnovne životne namirnice za najstarije sugrađane.

Čadež je rekao da su se proizvođači i trgovnicki lanci potrudili da već u četiri časa ujutru police budu pune svega što je potrebno najstarijima.

Nema razloga da se prave zalihe. Ova akcija nije samo sad u nedelju, biće redovna, svake nedelje. Dakle, kupite koliko vam je potrebno, već za sedam dana moći ćete to isto ponovo da uradite. Nema potrebe da nosite i pravite zalihe kod kuće, rekao je Čadež i dodao da ima dovoljno robe u radnjama i magacinima.

On je naveo da sutra neće biti otvorene samo velike prodavnice, i prodavnice velikih trgovinskih lanaca, već i dosta onih u lancima malih prodavnica.

Želimo da ovo sutra prođe u najboljem redu. Važno je da shvatimo da dolaze samo građani stariji od 65 godina. Ostale molimo da ne dolaze, oni će moći da kupuju posle, u normalno radno vreme, rekao je Čadež.

Aman

Šabac, Despota Stefana Lazarevića bb

 

Delhaize

Loznica, Kneza Miloša 2

Šabac, Prote Smiljanića 58

 

Domaći Trgovinski Lanac

Loznica, Ratarska 1

Šabac, ul.Kralja Aleksandra br.1

Šabac, ul.Masarikova br.42

Šabac, ul.Vojvode Janka Stojićevića br.99

Šabac, ul.Kralja Aleksandra br.1

Šabac, ul.Masarikova br.42

Šabac, ul.Vojvode Janka Stojićevića br.99

 

Lidl

Loznica, Luke Stevića 5

Šabac, Voj. Janka Stojićevica 1

 

Mercator

Loznica, Kneza Miloša 15

Šabac, Jovana Cvijića 1A

 

Mlekara Šabac Diskont

Šabac, Kralja Milana 1

Spisak trgovinskih objekata koji će raditi nedeljom od 4.00 do 7.00 časova, a u kojima će moći da se snabdevaju građani stariji od 65 godina, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Exit mobile version