Treći Šabački polumaraton u subotu

U organizaciji Udruženja „Šabački maraton“

Treći Šabački polumaraton u organizaciji Udruženja „Šabački maraton“ biće održan u subotu sa startom na Trgu šabačkih žrtava u Šapcu od 17 sati.

Glavni pokrovitelj sportske manifestacije je Grad Šabac, a generalni sponzor Hemofarm fondacija. Organizatori najavljuju učešće oko 600 učesnika iz čitavog regiona na dve trke, polumaraton (21 kilometar) i trka na 7 kilometara. To je znatno veći broj u odnosu na prethodne dve godine, kada je učestovalo oko 400 takmičara i svrstava šabačke trke u najmasovnije u državi.
Prvih troje u muškoj i ženskoj kategoriji na obe trke, kao i za kategorije 40+ i 50+ godina u muškoj i ženskoj kategoriji na polumaratonskoj trci dobiće pehare, novčane i robne nagrade koje je obezbedio Asics. Najbrža Šapčanka i Šapčanin na polumaratonskoj trci će, pored pehara, dobiti i vaučere za bazen i teretanu koje daruje H2O centar.
-Svi učesnici dobijaju startni paket koji sadrži trkačku majicu, trkačke helanke, startni broj, finišersku medalju, magnezijum i c vitamin koje daruje Hemofarm, i vaučere sa popustima kod sponzora. Na stazi licenciranoj od strane Evropske atletske federacije će se nalaziti tri okrepne stanice sa vodom i voćem koje daruje piljarnica „Oaza“, a koje će deliti volonteri, kao i na cilju, gde će takođe imati vodu, voće i energetske napitke koje obezbeđuje „Sinalco“. Trasa trke duga je 7 kilometara, tako da se za polumaraton trči 3 kruga. Ispred prvog takmičara ići će električna kola koja je obezbedio Auto centar „Petrović“, sa semaforom koji pokazuje vreme trke. Na trgu, gde počinje i završava se trka, nalaziće se sanitet Doma zdravlja i terenska medicinska ekipa prve pomoći Crvenog krsta. Medicinski tim će pratiti poslednjeg takmičara. Na trgu, mestu početka i završetka trke, nalaziće se bina sa koje će di- džej puštati muziku. Na samoj trasi trke na dva mesta biće organizovana muzika. Takođe, na stazi će se nalaziti i mobilni toaleti za takmičare- navodi organizator Luka Greci.
Trasa će se kretati sledećim ulicama: Gospodar Jevremova, Vuka Karadžića, Kasarska, Pocerska, Svetogorska, Žike Popovića, Vojislava Ilića, Prote Smiljanića, Karađorđeva, Kneza Miloša i Cara Dušana. Ova deonica biće zatvorena za saobraćaj od 16.30 do 20 sati, te se sugrađani mole za strpljenje, poštovanje saobraćajne signalizacije i volontera, ali i pozivaju da izađu na ulice i bodre takmičare.
Nakon starta glavne trke, startovaće i trka predškolaca u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Naše dete“, uz učešće oko 300 mališana kojima slatke paketiće poklanja „Šabačka mlekara“. Za najbržih troje dečaka i devojčica, market „Miniju“ obezbedio je rančeve i školski pribor, a dobiće i pehare.
Za regularnost trke pobrinuće se 10 licenciranih sudija Atletskog saveza, a proglašenje pobednika biće održano na bini od 20 sati. Svim takmičarima će biti mereno vreme pomoću čipova koji se nalaze na startnom broju. Nakon takmičenja, za učesnike je organizovana žurka u poslastičarnici „Stellina“, gde će imati organizovan ručak, osveženje i kolače. U organizaciji trke učestvuje preko 80 volontera bez kojih, kako navodi Greci, sve ovo ne bi bilo moguće organizovati. Prijave za učešće moguće su na dan trke od 10 do 16 sati u Kulturnom centru Šapca, gde će biti preuzimanje startnih paketa i presvlačenje takmičara.
U toku trke na gradskoj bini na trgu biće organizovan i 2. regionalni Zumba master class u trajanju od tri sata u organizaciji Zumba fitnes kluba i Marine Vuković na kojem će učešće uzeti preko 20 instruktora iz celog regiona.
Ostali sponzori manifestacije su: Hemofarm, Auto centar „Petrović“, Sport rooms, Sinalco, Poslastičarnica „Stellina“, „Miniju“ marketi, Šabačka mlekara, Transkom 94, Cerade Sekulić, H2O centar, Piljarnica „Oaza“, Asics.
Partneri organizatora su PU „Naše dete“, Turistička organizacija grada Šapca, Kulturni centar Šabac i Sportski savez Šapca.
D.D.

Exit mobile version