Treća sednica Skupštine grada Šapca

 

Treća sednica Skupštine grada Šapca održaće se danas a na Dnevnom redom su predviđene 22 tačke, mada, praksa je, da se Dnevni red pred početak sednice dopuni još nekim “važnim” tačkama.

Odbornici će prvo saslušati izveštaje o usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za prošlu godinu, a zatim i predloge poslovanja javnih preduzeća za ovu godinu.

Odbornici bi trbali da usvoje i za povećanje cena usluga za snabdevanje vodom i upravljanja komunalnim otpadom za 35% za koje je data saglasnost Veća.

Takođe, razmatraće se i predlog strategije razvoja urbanog područja grada.

Skupštini, kako je najavljeno, neće prisustvovati odbornici Koalicije “Šabac protiv nasilj” tako da je otvoren put vladajućoj većini da izglasa sve što je namerila. A kako stvari stoje malo toga će biti na korist grada i građana.

Nažalost, nerazumnim i neopravdanim izostankom, takozvane, “šabačke opozicije” neće biti nikog da građanima Šapca, u direktnom televizijskom prenosu (što je jedinstvena prilika), objasni izborne “nepravilnosti” kojima su Srpska napredna stranka i njihovi koalicioni partner došli, po drugi put, na vlast.

Tako će građani Šapca ponovo ostati uskraćeni da čuju istinu o “izbornom inženjeringu”, “fantomskim glasačima” i nelegitmnosti postojećeg parlamenta.

Ali, zato e čuti da će se komunalne usluge povećati za 35%. Pa ČESTITAM! I vlasti i opoziciji…

A sve ono što na Skupštini građani neće čuti, ni od vlasti ni od opozicije, prepričavaće se polu tajno po čaršiji.

Ivan Kovačević

Exit mobile version