Tipičan primer terora koji šačica poslušnih

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST GGOPSTANAK

Na brojne adrese u Šapcu isporučeni su prekršajni nalozi od strane PU Šabac. Kao razlog navodi se kršenje Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, gde se ljudima stavlja na teret ometanje normalnog odvijanja saobraćaja.

Naloge šalju, ne na osnovu izvršenog legitimisanja građana od strane službenog lica, već po osnovu zamislite neposrednog opažanja nekog lica koje navode kao policijskog službenika.

Predmet navodnih prekršaja desio se kako navode 04.12.2021., 08.01.2022. ili 15.01.2022. godine. Nije nam poznato da su pokrenuti krivični postupci protiv vozača bagera Nebojše Stojićević, čoveka koji je stajao na bageru u pokretu koji je 27.11.2021. godine na mostu u Šapcu krenuo da gazi ljude. Nisu ovi hrabri opazivači, opazili ni batinaše sa motkama i čekićima kako izlaze iz služvenih vozila i tuku narod. Nisu opazili ni gradske funkcionere Peranovića, Mićića i Mijuškovića kako komanduju batinašima. Nisu zato što ne smeju ili zato što su pobegli sa mosta i ostavili narod nezaštićen? Opazili su samo čoveka koji je spasio ljudske živote i njega su procesuirali. Da li je novi načelnik morao da dođe, da bi krenuli ovi besmisleni i širom Srbije sudsku osporeni nalozi? Misle li svi koji u ovome učestvuju da povratak normalnosti u društvo neće doneti zakonom propisane sankcije za sve ove protiv zakonite radnje?

Gaze ljude bagerom, tuku motkama i čekićima, raspisuju poternice, policija se sklanja, načelnici govore da su samo građani, nestaju više miliona vredni saobraćajni znaci u zonama škola, ne znaju kertridže da poruče po proceduri, fiktivo zapošljavaju… u kakvom to gradu živimo? Da li je ovo Šabac zaslužio i da li su ovo zaslužili svi čestiti pripadnici policije, koji časno rade svoj posao?

Ovo je tipičan primer terora koji šačica poslušnih pokušava sprovesti nad većinom. Bahatost doseže vrhunac, ljudi sve teže žive. Vlasti su izgubile svaki osećaj za problem običnog čoveka i sve što pokušavaju jeste da sejanjem straha opstanu na vlasti. To nije narodu prihvarljiva opcija, možda se jeste uspavao, ali jedno je sigurno Srbin nije plašljiv!

Pozivamo sve građane koji su dobili prekršajne naloge da se jave za besplatnu pravnu pomoć na mejl: blokade.pravnapomoc@gmail.com

 

Exit mobile version