Tim Šapca drugi na Sportskim igrama mladih

Predstavljeni rezultati u sali Kulturnog centra Šabac

Na Sportskim igrama mladih, održanim u Ankoni od 27. do 30. septembra, sportski tim Šapca zauzeo je drugo mesto u konkurenciji šesnaest gradova iz zemalja Jadransko- jonske, Baltičke i Dunavske regije. Učestvovali su dečaci i devojčice 2003. godište i mlađi, u disciplinama: fudbal, rukomet, basket tri na tri, odbojka na pesku, vaterpolo, tekvondo, tenis i atletika i osvojili 18 medalja- pet zlatnih, šest srebrnih i sedam bronzanih. Tim povodom, u četvrtak u sali Kulturnog centra Šabac, predstavili su svoje rezultate, a pozdavili su ih predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, član Gradskog veća Dragan Nikolić i predsednik Sportskog saveza Šapca Veselin Vuković.

Saradnja dva grada

Pajić je čestitao šabačkim mladim sportistima na dostojnom predstavljanju grada, uspehu i takmičarskom duhu koji su pokazali.

-Osim uspeha koji su postigli, našim sportistima je to bila prilika da upoznaju Ankonu i svoje vršnjake iz drugih zemalja. To je lep evropski projekat čiji smo mi deo. Iskoristili smo priliku i ljubaznost domaćina koji su izrazili želju da gradovi ostvare bližu saradnju, potpisali smo pismo o namerama da se uspostavi bratimljenje dva grada, a takođe smo uputili zahtev da Šabac pristupi jadransko- jonskom forumu gradova i država, koji na taj način mogu mnogo lakše da ostvaruju benefite kroz evropske projekte i da učestvuju u mnogim projektima kojim bi se te mogućnosti otvorile. Očekujem posetu delegacije Ankone gradu Šapcu- istakao je Pajić.

Rukometaši su u Šabac doneli zlatnu medalju, što je posebno pozdravio Vuković, pripadnik generacije „rukometnih vanzemaljaca“.

Zlato za košarkašice, atletičare, rukometaše

-Došli smo da pozdravimo naše šampione i pokažemo da i dalje Šabac može da bude uzdanica srpskog sporta u svim disciplinama u kojima smo nastupali. Split je tri puta veći grad od Šapca i sa bogatom sportskom tradicijom, nadamo se da ćemo sledeći put biti ispred njih- rekao je Vuković i najavio debi jednog od učesnika turnira u Ankoni u evropskoj SEHA ligi.

Atletičari i atletičarke su se u ekipnom plasmanu takođe okitili zlatnom medaljom, a Natalija Grujić je bila prva u trci na 1.000 metara.

-Konkurencija je bila teška, pošto sam ja 2006. godište, a takmičila sam se sa dve i tri godine starijim atletičarkama- objasnila je ona.

Prve u basketu tri na tri su bile i šabačke košarkašice, a Tijana Isaković priznaje da su protivnici bili jaki, ali da su se izborili za prvo mesto. Sve pohvale uputila je za organizaciju i prijatno druženje sa sportistima iz drugih gradova, a sa njom se saglasio i Vukašin Antonijević.

-Zahvalan sam gradu na ukazanom poverenju, kao i igračima i celom timu. Verujem da smo opravdali očekivanja. Organizacija je bila na nivou, kao i ambijent, lepo smo se družili i stekli nove prijatelje- podvukao je on.

Tim Šapca na Igrama mladih imao je 83 člana, a u ukupnom plasmanu je zauzeo drugo mesto, iza domaćina Italije.

D.Dimitrijević

Exit mobile version