Tim projekta ,,Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ posetio Šabac

Član Gradskog veća za privredu Živan Bajić i načelnik Odeljenja za Lokalni ekonomski razvoj Dragan Vasić sastali su se, 17. marta 2022. godine, sa članovima tima projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ švedskim predstavnikom Henrik Söderkrantz i Vasseur Sven, i članovima projektnog tima iz Beograda Davorom Đuranom i Bojanom Teodosijevićem.

Grad Šabac priključio se projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ koji je podržan od Republičkog geodetskog zavoda, Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i švedske agencije za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta – Lantmateriet.

Cilj projekta je uspostavljanje Nacionalnog registra investicionih lokacija putem digitalne platforme. Potencijalni investitori će moći na taj način da ostvare lakšu komunikaciju sa organima lokalne samouprave i investiraju na željenu lokaciju. Aplikacija će omogućavati pretraživanje po više parametara kako bi potencijalni investitor sagledao u potpunosti sve lokacije koje su mu od interesa. Navedeni projekat predstavlja jednu u nizu aktivnosti u procesu razvoja elektronske uprave Republike Srbije i treba da doprinese jačanju ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama.

Osnivanjem Nacionalnog registra investicionih mapa, sve lokalne samouprave koje su uključene u ovaj projekat imaju svoje investicione lokacije na digitalnoj platformi Republičkog geodetskog zavoda.

 

Exit mobile version