Takmičenje „Znameniti Srbi“

OŠ “Petar Vragolić“ Ljubovija, odlično 9. mesto

U subotu 19.12.2020. godine održano je međudržavno takmičenje „Znameniti Srbi“. U konkurenciji 230 ekipa iz 13 zemalja, ekipa „Azbukovica“ zauzela je visoko 9. mesto i plasirala se u drugi krug takmičenja sa preko 80% tačnih odgovora. Ekipu čine učenici osmog razreda: Ivana Perić 8/3, Matija Tadić 8/1 i Nemanja Filipović 8/5(IO Uzovnica) .

Profesor mentor je Marija Janković.

Ekipa  O Š „Petar Vragolić“  će ujedno biti i jedini predstavnik sa područja Školske uprave Valjevo. Ekipa će se potruditi da uđe u polufinale među 8 najboljih.

Projekat je manifestacija vaspitno-edukativnog karaktera a namenjena je mladima, uzrasta od 10 do 15 godina, iz Republike Srpske, Republike Srbije, regije i srpske dijaspore širom sveta. Takmičenje organizuje fondacija „Mir božiji“ iz Banjaluke, uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve i podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srpske, Ministarstva peosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske .

B. Petrović

Exit mobile version