Svetski kup u mačevanju u subotu i nedelju u Šapcu

Šabac će ovog vikenda biti domaćin Svetskog kupa u mačevanju, čiji organizatori su Mačevalački Savez Srbije i Mačevalački klub Cerski Junaci -1914, uz podršku Sportskog saveza grada Šapca, najavljeno je u ponedeljak na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

– Zahvaljujući velikom razumevanju i dobroj organizaciji grada Šapca i uspesima mladog Mačevalačkog kluba u Šapcu, u prilici smo da jedno ovako veliko takmičenje organizujemo baš ovde. Tokom dva dana takmičiće se 215 mačevalaca iz 35 zemalja sveta, među kojima su i aktuelni prvaci i najsupešniji sa svetske liste – rekao je Vukašin Stošić, generalni sekretar Mačevalačkog saveza Srbije.
Grad Šabac prihvatio je ovo takmičenje, želeći da i na ovaj način afirmiše kod nas malo prisutan sport.
– Uspesi mladih šabačkih mačevalaca bili su dobra preporuka da budemo domaćini, pa nam je veliko zadovoljstvo što će najbolji juniori u svetu snage odmeriti baš na našem terenu – istakao je Dragan Nikolić, član Gradskog veća.
Pojedinačna takmičenja su u subotu, ekipna u nedelju, a finalne borbe su oba dana od 18 časova u Hali sportova “Zorka”. Ulaz je besplatan, pa su organizatori pozvali sve zainteresovane da se upoznaju sa ovim viteškim sportom i uživaju u borbama najboljih mladih mačevalaca sveta.
Svoju veštinu novinarima su demonstrirali Luka Ranković, državni prvak u prošloj godini i trećeplasirani Luka Maksimović.

Exit mobile version