Sveštenici azbukovačkog namesništva na sastanku sa predsednikom Opštine

Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović održao je sastanak sa sveštenicima Arhijerejskog namesništva azbukovačkog na kom se i ovog puta razgovaralo o budućoj saradnji Opštine Ljubovija i crkvenih opština. Predsednik Jovanović ističe da je ta saradnja do sada bila izuzetno dobra, što se vidi u prethodnim rezultatima, a da će zajedničkim radom postati još bolja.

„Gledaćemo da pomognemo svaku aktivnost koja se odvija u okviru naše crkve, pomoći ćemo u izgradnji crkvenih objekata. Drago mi je kada čujem da se naši ljudi vraćaju crkvi i pravoslavlju. Moramo svi zajedno raditi još više na tome, jer porodica i pravoslavlje su temelj našeg društva i naše države kroz vekove. Možda se to u nekom periodu malo izgubilo, ali radimo na tome da se to osnaži i da na tim temeljima država Srbija i naša opština budu još jače“, izjavio je Jovanović.

Otac Serafim, nastojatelj manastira Svete Trojice u Bijelim Vodama, zahvalio se predsedniku Milanu Jovanoviću i Opštini Ljubovija za svu pruženu pomoć u obnovi manastira i rešavanju tekućih problema. U toku je obnova konaka manastira koji je u februaru prošle godine nastradao u požaru. Otac Serafim nada se da će do slave Sv. Trojice svi radovi biti završeni.

Reči zahvalnosti uputio je i sveštenik u Ljuboviji protojerej Anđelko Kovačević.

„Jedno veliko hvala Opštini Ljubovija, naravno na čelu sa predsednikom, gospodinom Milanom Jovanovićem. Hvala na ovom tradicionalnom skupu na koji nas poziva uvek u ove blagoslovene dane pred naš najradosniji praznik, Božić. Mi kao crkvene jedinice, odnosno kao sveštenici koji smo predstavnici naših parohija i crkvenih opština, zaista možemo da se oslonimo na predsednika, koji je kao jedan kamen temeljac. Znam da je bilo teško vreme pre nas i tad, ne samo da nije bilo podrške već su imali i saplitanje. Mi smo danas srećni što živimo u vremenu u kom možemo da se oslonimo na predsednika i lokalnu samoupravu. Nije u pitanju samo finansijska pomoć, to jeste bitno, ali nekad se zaista pitam kako može kao predsednik da svuda stigne, jer ga vidim na svakom okupljanju. Lepo je kad dođe, nama znači da je tu pored nas kao predstavnik naše opštine i u ime svih naših sveštenika mu se još jednom zahvaljujem“, rekao je protojerej Kovačević.

Zanimljivo je istaći da je Azbukovačko namesništvo, posle Loznice, drugo po obimu građevinske delatnosti. U ovom namesništvu u toku je izgradnja još tri crkve, u Leoviću, Lonjinu i Gornjim Košljama, a njihovu izgradnju pomaže i Opština Ljubovija.

Foto i tekst: Ljubovija.info

Exit mobile version