Svečano otvorena stomatološka ordinacija u vrtiću „Bajka“

U prisustvu predstavnika Eparhije šabačke, Grada i Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“

Njegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije i predsednik Skupštine grada Šapca u utorak su svečano otvorili stomatološku ordinaciju u vrtiću „Bajka“ Predškolske ustanove „Naše dete“. Skupu su prisustvovali i direktor Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Branko Vujković i predstavnici Eparhije šabačke, koja je obezbedila donaciju stomatološke stolice.

-Želimo da se deca osete zadovoljno i da znaju da neko misli na njih. Srećan sam što je crkva učestvovala u opremanju stomatološke ordinacije i učinićemo sve što je potrebno da pomognemo našoj deci i ubuduće- poručio je Njegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije.

Dr Vujković je izrazio zahvalnost Eparhiji šabačkoj što je omogućila da prostor stomatološke ordinacije počne sa radom i istakao da je to najbolji način da se u saradnji sa crkvom koja je već mnogo puta pomogla pomogne najmlađim sugrađanima.

-Deca su jedan od ključnih prioriteta Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac, kao i prevencija, promocija zdravlja i zdravih stilova života. Siguran sam da će, ne samo deca koja idu u ovaj vrtić, nego i deca iz okolnih mesnih zajednica, moći da ovde ostvare kvalitetnu stomatološku zdravstvenu zaštitu. Na ovaj način stomatolog je dostupniji deci i uči ih održavanju oralnog zdravlja. U narednom periodu ćemo nastaviti da promovišemo preventivne stomatološke i ostale usluge naše ustanove- naglasio je dr Vujković i dodao da će saradnja sa Eparhijom i lokalnom samoupravom u budućnosti rezultirati mnogim značajnim projektima.

Predsednik Skupštine Nemanja Pajić izrazio je zahvalnost na donaciji, ali i pohvalio dobru saradnju i koordinaciju Predškolske ustanove i Doma zdravlja.

-Za decu je vrtić najprihvatljivije i najprirodnije okruženje u kome mogu bez straha da odlaze kod stomatologa. Važno je da naši najmlađi sugrađani na vreme prepoznaju značaj prevencije i kroz brigu o oralnom zdravlju stvaraju zdrave navike. Grad Šabac je tu da podrži ovu i sve naredne akcije- naveo je Pajić.

Direktorka Predškolske ustanove „Naše dete“ Sandra Mićić podsetila je da se u toku školske godine kroz vaspitno- obrazovni rad nastoji ukazati mališanima na značaj oralne higijene.

-Stomatološka ordinacija u vrtiću će im dati priliku da stečeno znanje praktično primene i da se oslobode straha od zubara- rekla je Mićićeva i napomenula da je, pored vrtića „Mladost“, ovo  druga stomatološka ordinacija u okviru PU „Naše dete“.

Ambulanta će raditi dva dana u nedelji popodne i tri pre podne i dostpuna je svim predškolcima, ali i deci koja ne pohađaju vrtiće predškolske ustanove.

D.Dimitrijević

Exit mobile version