Svečano otvoren „Koš klub“

13466200_996387660479598_2487119369374533102_n

Nakon što je bio van namene više decenija, u prisustvu velikog broja Šapčana i gradskih zvaničnika i uz prigodan program, rekonstruisani „Koš klub“ je ponovo svečano otvoren u utorak. Prisutne su najpre pozdravili predstavnici Gradske uprave, odigrani su revijalni basket mečevi veterana, pionira i pionirki, održano je takmičenje brojnih sportskih klubova u bacanju trojki, a na kraju večeri nastupio je šabački bend „Vatrena voda“. Prepune tribine „Koš kluba“ pozdravile su mlade šabačke sportiste koji su doneli devet zlatnih medalja iz Ankone.

Program je počeo tako što su veterani, koji su svoje prve košarkaške korake napravili upravo na ovim terenima pre 30- 40 godina, odigrali basket, a potom su loptu predali pionirima, dečacima koji će svoj košarkaški put potražiti upravo sa ovog terena. Prisutnima se obratio Vanja Mitrović, jedan od veterana i zahvalio se u ime svih što je obnovljen ovaj teren. Uspomene na nekadašnje mečeve evocirao je i proslavljeni rukometni vanzemaljac Đorđe Rašić.

-Ovde su udareni temelji šabačke košarke osamdesetih godina i ovde se igrao najbolji basket- rukometaši „Metaloplastike“ protiv košarkaša. Mi smo trostruki prvaci Šapca u basketu. To je bio stari teren, međutim, tu je bilo publike kao i sada. Dolazili su ljudi da navijaju, pobednik je ostao na terenu. Čekalo se po pola sata da bi došao na red, a ako izgubiš jedan basket, to je bio kraj. Moja deca su počela da se bave sportom gledajući nas i stasavajući uz nas- prisetio se Rašić.

Član Gradskog veća zadužen za sport Dragan Nikolić i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, koji su se zalagali da „Koš klub“ ponovo oživi, nisu krili zadovoljstvo zbog velikog broja mladih sportista koji su došli da odmere snage na terenu.

-Meni je drago što je ovo kultno mesto ponovo oživelo i vredelo je truda, kada vidimo sve ove mlade ljude ovde. Nadam se da će oni upravo naslediti taj duh koji je vladao na ovom prostoru. Neko ko je odrastao na ovom terenu i ko nosi taj duh sada ga prenosi na ove mlađe naraštaje i sigurno je da Šabac može da računa da će i dalje zadržati taj epitet da je grad sporta, da je grad mladih, što ovaj teren potvrđuje. Ja samo mogu da poželim da ubuduće naši mladi sugrađani imaju što više ovakvih terena i da se oživi što više ovakvih kultnih mesta u gradu- poručio je Pajić.

Član Gradskog veća zadužen za sport i doskorašnji direktor JP „Sportski centar“ Dragan Nikolić istakao je da je dobro što je grad Šabac dobio reprezentativni sportski objekat koji će mlađim generacijama obezbediti zdravo odrastanje i pružiti uslove za bavljenje sportom.

-Želja nam je da se u narednom periodu ovde igra košarka, ali i održavaju drugi društveni događaji i kulturne manifestacije. Organizovaćemo projekcije filmova, kao i boks mečeve koji su nekad bili tradicija u Šapcu i mnogo drugih lepih manifestacija- naveo je Nikolić.

Projekat rekonstrukcije „Koš kluba“ finansiran je sredstvima iz budžeta grada Šapca. Gradnja je trajala šest meseci, a vrednost investicije je 13,5 miliona dinara. Novi „Koš klub“, sa gumiranom podlogom, na tribinama ima 500 mesta za sedenje.

D.Dimitrijević

Exit mobile version