Svečano otvaranje manifestacije „Miholjski susreti sela u Mačvi“

Dvodnevna vikend manifestacija „Miholjski susreti sela u Mačvi“ svečano se otvara u nedelju, 2. oktobra u 13 časova a program otvaranja će se realizovati na otvorenoj sceni, na školskom igralištu u Prnjavoru gde će nastupiti KUD „Mačvanski đerdani“ iz Zminjaka, Karnevalska grupa „Svemirci“ iz osnovne škole u Prnjavru i FA Doma kulture iz mesta održavanja manifestacije.

 

Program manifestacije

Manifestacija počinje u subotu, 1. oktobra a programom za prvi dan manifestacije predviđen je turinir u šahu u 11 časova u učionici osnovne škole a potom u 14 časova likovna radionica posvećena 100 godina od izgradnje i osvećenja Spomen kosturnice u Prnjavoru, takođe u školskom dvorištu dok je u istom satu u sportskoj hali planiran početak turnira u malom fudbalu.

Nedelja, 2. oktobar je i glavni dan manifestacije za kada je i predviđeno svečano otvaranje  u 13 časova kojem prethodi bazar u 11 časova u školskom dvorištu, potom priprema gulaša u 12 časova odnosno takmičenje u kuvanju najboljeg a zatim i nastavak turnira u malom fudbalu dok je finale svih takmičenja i proglašenje pobednika planirano u vremenu od 17 do 18 časova a pola sata kasnije, u 18 i 30h sledi i kulturno-umetnički program sa svečanom dodelom nagrada takmičarima u turnirima. Kao nagrade pripremljeni su novčani iznosi, pehari, majice i zahvalnice za prva tri mesta kako za šahovski turnir tako i za kotlićijadu i turnir u malom fudbalu.

Prijave ekipa za takmičenje mogu se poslati do 28. septembra putem društvenih mreža ove kulturne ustanove ili na broj telefona 065/460-99-20 koji je dostupan i za sve dodatne informacije o manifestaciji.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Šabac i Ministarstvo za brigu o selu a organizator je Dom kulture u Prnjavoru.

A.Giner

Exit mobile version