Svečano otkriven spomenik Šabanu Šauliću

Na dan kada je rođen tragično nastradali pevač:

Spomenik Šabanu Šauliću, tragično nastradalom pevaču, svečano je otkriven juče u Šapcu, na dan kada je pevač rođen 1951. godine. Bista je postavljena na ulgu ulica Mačvanska i Kralja Milana, na mestu gde se nakada nalazila Glavna autobuska stanica, odakle je Šaban Šaulić krenuo iz tog grada i svojim glasom osvojio Srbiju i svet.

Inicijator za postavljanje spomenika tragično nastradalom pevaču Šabanu Šauliću je porodica Šaulić, koja je izradu spomenika i finansirala, a simbolično na postamentu pišu stihovi „S namerom dođoh u veliki grad, ostade za mnom moje rodno mesto“.

„Mi kao porodica, naravno našu tugu nosimo. Danas smo i tužni i ponosni, jednostavno kroz sve svoje pesme, kroz svu svoju dobrotu i poštenje, Šaban živi u svim ljudima koji su ga pedeset godina poštovali i voleli na svim kontinetntima. Sada je ovde i ima neki pečat svoj“, rekla je Šabanova supruga Gordana Šaulić.

Svečanom otkrivanju, prisustvovao je veliki broj Šabanovih prijatelja ali i obožavalaca i komšija iz Šabačke male u kojoj je živeo.

„Sada kada sam pogledala u spomenik, nije on meni bio potreban da bi u meni krenula ta lavina emocija. Svakog trenutka, da li je u pitanju radio, slavlje, Šaban Šaulić je tu kroz pesme“, rekla je Šabanova dugogodišnja prijateljica i kuma Zorica Brunclik.

Šaban je rođen 1951. godine u Šapcu, prema rečima njegove poreodice, pevač se u rodni grad uvek rado vraćao.

„Šabac je ostao u njegovoj duši on je otišao iz Šapca ali je uvek bio Šapčanin. To je grad njegove mladosti, njegovog detinjstva i školovanja. Ovo je grad njegovih prvih muzičkih koraka i njegovih prvih fudbalskih koraka. Šabac je bio mesto za koje je govorio da gde god da je, Šabac je u njemu“, zaključila je Gordana Šaulić.

Spomenik je visok oko četiri metra i delo je vajara Zorana Ivanovića i Bogdana Dobrote, a prema planovima, na mestu gde se od danas nalazi spomenik, nastaće novi Mačvanski trg.

Đ. M.

Exit mobile version