Sve će to, mili moji, pokriti korona i laž

Nezaustavljiva želja predsednika Srbije da ima sve „najveće“, ma šta to značilo, rezultiralo je postavljanjem, verovatno, „najvećeg“ (samo po visini) gradonačelnika u Srbiji i to baš u „omiljenom“ Vučićevom Šapcu. To što mnogi, s pravom, osporavaju legitimitet ovog gradonačelnika potpuno je nebitno jer u zemlji, ovakvoj kakva jeste, funkcionerima se „u zube ne gleda“ samo da su odani vođi. Mada, „zastrašujuća“ pojava Pajića (Šabac) u odnosu na, recimo, Vesića (Beograd) može da ima i neke simbolike. Zato i ne čudi velika „borba“ Beograđanina koji se do poslednjeg daha trudio da gradonačelnik Šapca postane Vujković. Ali, to je druga priča…

 

Novi tim za Šabac

Po želji, i naredbi, onog koji obožava sam sebe da naziva pogrdnim imenima, u Šapcu je na silu promenjena vlast. Na političku scenu stupio je „Novi tim za Šabac“ sastavljen od moralnih nakaza kakve nisu viđene, u dugoj istoriji Šapca, još od vremena rušenja Jevremovog konaka. Tako je najprosperitetniji grad u Srbiji postao novo „ogledno dobro“ u kome su se okupile i udružile sve političke „aveti“ i zla prošlosti: „komunisti“, julovci, radikali i „eksperti“ G-17+ koje „očekuje ozbiljan i odgovoran zadatak, da grad učine lepšim i funkcionalnijim“. „Malo morgen“ ili „šio mi ga Đuro“ – kako ko voli.

 

Kadrovi

Da naprednjaci nemaju stručne kadrove svima je odavno jasno. Ova stranka, u želji rukovodstva (predsednika) da ima kvantitet (što brojnije članstvo) nije marila za kvalitet (pre svega moralni) članova jer i tako osim vođe niko ni o čemu ne odlučuje. A Šabac, kao novo „ogledno dobro“ najbolji je primer kako u politički, društveni, kulturni… život grada, „na velika vrata“ ulaze primitivci, prostaci, licemeri, praznoglavci, diletanti, demagozi, maloumnici, lažovi, skorojevići, probisveti, foliranti, smutljivci, divljaci, mediokriteti i oni lakoverni koji su se „upecali“ na funkcije.

Da naprednjaci nemaju “svoje” kadrove koji treba da vode grad najslikovitije se pokazuje na primeru gradskog pravobranioca. Posle ostavke Valentine Lovrin Jevtić naprednjaci nisu imali kadar koji ispunjava stručne i zakonske uslove za obavljanje te funkcije pa su izabrali “zamenika” gradskog pravobranioca  čije su stručne kvalifikacije, na najbolji način, prikazane na ovoj fotografiji.

Nova vlast

Svesni da ni uz sve moguće „mahinacije“ a ni, kako se priča, pola miliona evra koliko su „uložili“ u kupovinu glasova, ne mogu da osvoje vlast u Šapcu naprednjaci su bili prinuđeni da dodatno „pristojno odreše kesu“ i „progutaju žabu“ od koje će podrigivati do „sudnjeg dana“. Vrujem da to, posle prva dva kruga podele funkcija, postaje jasno i svim građanima Šapca.

Ono što prvo upada u oči je činjenica da su Kolaboracionisti zadržali sve funkcije i privilegije koje su do sada imali a još su dobili i nešto pride. To i ne bi bilo problematično da se ne sećamo koliko su „žuči“ i ružnih reči naprednjaci „prosipali“ kritikujući rad sadašnjih partnera.

Smehotresna činjenica je i to da funkcije u novoj vlasti preuzimaju i bivši Zelenovićevi kadrovi pa me baš interesuje kako će sada njihov rad komentarisati „dežurni kritičar“ i najveći „pametnjaković“ iz redova SNS-a. Onaj što je uvek obučen u modernu „morsku“, šarenu, košulju.

E, sad, kada su se „namirili“ oni koji su izdali i prevarili svoje birače na red su došli članovi Srpske napredne stranke. Ali ne bilo koji već, kao što je red, oni koji su se „proslavili“ prostačkim i primitivnim komentarima na društvenim mrežama i koji su svojim bestijalnim lažima proizvodili mržnju prema svima koji ne misle kao oni.

Tako je prvo nastradala kultura. Ono u šta smo se zaklinjali još iz doba Jevrema Obrenovića a u šta je prethodna vlast izdvajala 7%  gradskog budžeta. Mada, kako se kaže, „i u nesreći ima sreće“. Neko će, zahvaljujući toj novoj funkciji, posle skoro 60 godina života u Šapcu, prvi put kročiti nogom u Kulturni centar, ili Dom omladine „Vera Blagojević“, i to kao direktor. Primetno je da su neki, zahvaljujući novim funkcijama, počeli sapun da kriste a i odela da nose. Mada nikad nisam verovao da „odelo čini čoveka“ moram da priznam da je i to nekakav „kulturni“ napredak.

Kako se u sklopu kulture nalazi i informisanje primetno je da su svi naprednjački portali i lažne fejsbuk stranice kojima je rukovodi lažni vd direktor jedne zdravstvene ustanove uz pomoć novog većnika počeli da objavljuju iste vesti, uglavno veličanje lažnog gradonačelnika. Dok Beograd ne pronađe novu žrtvu na koju će da reže ili „ujedaju“. Bilo kako bilo i to je neki pomak u informisanju građana koji više neće morati da gube vreme i pregledaju raznorazne „profile“.

 

Lakoverni „karijeristi“

Dakle, svesni da su vrlo brzo „potrošili“ sve „stručne“ kadrove, kao onu „pravnicu“ koja je spavala na džakovima sa glasačkim listićima i svojim telom „čuvala“ iste, koje su imali, naprednjaci pokušavaju da građanima Šapca poture „kukavičije jaje“ u obliku nekoliko, uglavno mladih ljudi, koji još uvek nisu kompromitovani kako bi sakrili istinu da su najobičnija rulja.

Međutim, i tu ima neka začkoljica. Recimo direktor „Vodovoda“, ne znam da li on to još uveke zna i da li je svestan šta ga čeka, za svoj rad će odgovarati isključivo onom „taksisti“ iz Beograda. A svi znamo šta to znači. Naravno i drugi „nestranački“ direktori imaće svog „mecenu“. To će saznati pre ili kasnije.

Međutim, ne postavljaju se svi kadrovi javno i na Skupštini pa tako javnost ne može, “iz prve ruke” da sazna koga su sve i gde naprednjaci zaposlili i “namirili”.

Tako se, ovih dana, na poslu u Gradskoj upravi pojavila supruga Borisa Tumenka. To vam je onaj “samozvani” predsednik Izborne komisije koji će ostati zapamćen po brojnim kriminalnim radnjama koje je počinio u izbornom procesu.

I ovde se postavlja pitanje: ako je zaposlenje supruge na poslove koje ona, sigurni smo, neće moći kvalitetno da obavlja (iz mnogo razloga) biti jedino što će Tumenko dobiti onda se “jefitino prodao”. Ali, s obzirom da naprednjacima nedostaju “stručni” kadovi ubeđeni smo da će se i za Borisa Tumenka naći neka “pogodna” funkcija imajući u vidu njegovu “impozantnu” biografiju u svesnom kršenju zakona i spremnosti da obavlja “mutne” radnje za “dobrobit” i “blagostanje” građana Šapca.

Sve nezakonito i nakaradno

Postaje smešno koliko šabački naprednjaci ne mogu ništa da urade po zakonu i legalno. Ne znam da li ste primetili kako je tekla ova „ishitrena“ Skupština. Eto, u petoj tački dnevnog reda „izabrana“ je Komisija za izbor i imenovanja koja je posle samo deset minuta, u pauzi, uspela da pripremi devet razrešenja ili imenovanja, da pripremi materijale: ostavke, predloge i biografije budućih funkcionera, da te funkcionere pozovu na Skupštinu i da oni u tom periodu dođu na Skupštinu da se predstave odbornicima. Svaka čast „majstori“.

Naravno, ako ste pomislili da je sve to nemoguće uraditi za deset minuta, onda vam mora biti jasno da sve što ova samozvana vlast radi, radi nezakonito i nakaradno.

 

„Gradonačelnik“ prostak

Verujem da je svako, ko je bar jednom pomislio da bi Aleksandar Pajić, lažni doktor i gradonačelnik, nešto čestito u svom životu mogao da uradi, sada shvatio o kakvom, lošem, čoveku i lažovu se radi. I, samo što je „uzjahao“ fotelju počeo je da izgovara stravične gluposti i neistine. U nedostatku Zelenovića ovog puta se okomio na zdravstvene radnike. Tako je onaj koji je koronavirus svojevremeno doneo u Šabac i širio ga među građanima, ne trepnuvši, okrivio dvadesetak radnika Urgentnog odeljenja Opšte bolnice da su se sami među sobom zarazili koronom. U pauzi dok su pili kafu. I, mada nemam neko preterano sažaljenje prema tom medicinskom osoblju zbog svega što su u izbornoj kampanji radili, i što nam svakodnevno pokazuju da nemaju „kičmu“ i da ni diploma, kao i odelo, ne čine čovaka moram da upitam:

Aleksandre Pajiću, zar te nije sramota?

 

Čist vazduh

Prva asocijacija i pitanje koje se danas u Šapcu postavlja je: Šta će građanima, koji su izgubili slobodu, čist vazduh? Naravno, ovde se postavlja još jedno pitanje: da li će merna stanica za kontrolu vazduha, koja je ekspresno stigla u naš grad, služiti za očuvanje životne sredine ili da se „reketiraju“ preduzeća po Šapcu?

Verujem da ćemo odgovore na ova pitanja dobiti vrlo brzo kao i odgovor na pitanje: po kom osnovu jedan odbornik u Skupštini grada Šapca ima pravo na deset radnih (funkcionerskih) mesta?

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević 

Exit mobile version