Susret „Mačve“ i „Radničkog“ završen rezutatom 1:2

Susret fudbalera „Mačve“ i ekipe „Radničkog“ iz Niša u sredu na domaćem terenu završen je rezultatom 1:2. Crveno- crni imali su veliku podršku sa tribina, ali je gol Saše Stojanovića u sudijskom produžetku (95. minut) odlučio krajnji ishod. Veliki broj gledalaca na noge su podigli ne samo golovi, već i nekoliko, po oceni većine, spornih sudijskih odluka u korist protivnika domaćih igrača.

Prvi pogodak u 16. minutu za „Radnički“ je postigao Milan Pavkov, da bi centarfor „Mačve“ Bojan Matić u 64. minutu doneo izjednačenje.

Budući da mu je u skladu sa propisima zabranjeno komentarisanje sudijskih odluka, šef stručnog štaba „Mačve“ Dragan Aničić osvrnuo se samo na igru svog tima.

-Utakmica je bila dobra, ponosan sam na ponašanje mojih momaka na terenu, na to kako su se borili, igrali i kako su trepeli i istrpeli sve ono što se dešavalo 90 minuta. Rekao sam igračima da treba da se osećaju kao da su pobedili. To što nije tako, nije do nas. Žao mi je zbog publike, koja je zaslužila da se raduje zbog utakmice, ali bili smo kažnjeni na najokrutniji mogući način u nadoknadi vremena, mada nismo to zaslužili ni jednom segmentu igre. Dokazali smo i danas da ne odstupamo od naše igre, ali da bismo mogli da uradimo nešto više na terenu, potrebno je da igramo protiv protivnika koji ima isti broj igrača kao i mi na terenu. Danas to nije bio slučaj. Bilo ih je malo više na terenu i kad ih ima malo više, onda treba da se borite- rekao je Aničić i dodao da je uveren da, ako crveno- crni budu nastavili sa ovakvom igrom, neće biti problema u narednim utakmicama.

Šef stručnog štaba „Radničkog“ Peter Pakult naveo je da su i pre susreta znali da će biti vrlo teško, jer je „Mačva“ poslednje dve utakmice pobedila i stvorila tim pobedama euforiju u ekipi.

-Mi smo imali, pogotovo u prvom delu utakmice, dobrih šansi. Posle naše dve velike šanse, poveli smo utakmicu zasluženo, ali stvarno možemo da se zahvalimo našem golmanu što smo poluvreme završili sa vođstvom. Znali smo da će u drugom poluvremenu domaća ekipa konstantno da pritiska. Nismo ušli u utakmicu kako treba i zbog toga je došlo do izjednačenja. Protivnik se na kraju utakmice povukao i onda smo imali sve pod kontrolom. Naravno, imali smo sreću da smo u produžetku dali taj gol. Nama puno znače ova tri boda i činjenica da smo se malo, nadam se, popeli na lestvici. Presrećni smo zbog toga-poručio je Pakult po završetku susreta.

U narednom kolu, „Mačva“ putuje u Suboticu, a meč se igra u ponedeljak od 20 sati.

D.Dimitrijević

Exit mobile version