Stupidarija dva Doktora

LIČNI STAV: HANIBAL KOVAČ

Doktori nauka, dakako! Članovi SNS-a, Boki i Sale. Iz njih sama pamet izbija, obrazovanje takođe, uz podrazumevajuću veliku inteligenciju… Divna gospoda!

Da vam prevedem, dva seljaka iz Vladimiračke opštine, koji ne znaju gde su šuplji, sa sumnjivim doktorskim diplomama, puni gubitničkog besa i kompleksa od male ruralne sredine…. Hteli bi da vladaju Šapcem. Ova dva gospodina, još niko nije obučio i naučio kako se kao političar istupa u javnosti i nije im rekao da kao državni funkcioneri ne smeju da komentarišu sudske postupke a još manje da iznose pred javnost sopstvetnu glupost… Jer to može mnogo da šteti. Na primer, ne čuh ja Vučića da je komentarisao rad suda i sudija, kada su oslobodili Kosmajca… Čovek je diplomirani pravnik i zna da to ne sme da radi. Vučić zna, da je na tužilaštvu da dokaže eventualni kriminal ili neko drugo kršenje zakona i Vučić takođe dobro zna, da je tužilaštvo kao i odbrana, stranka u postupku a da je sudija po novom pravosudnom sistemu u Republici Srbiji, samo tu da vaga između iznetih dokaza organa gonjenja i odbrane. Vučić, takođe, dobro zna, da sudija više nema prava da predlaže izvođenje dokaza u postupku, jer to po zakonu isključivo rade tužilaštvo i odbrana a uloga suda je da na osnovu iznetih dokaza obe strane presudi u korist jedne, u zavisnosti od toga ko je šta dokazao u postupku. U slučaju tužbe protiv npr. Kosmajca, bez obzira što ga je Vučić nazvao šefom srpske narko-mafije, tužilaštvo nije iznelo nikakve dokaze za takvu predsednikovu tvrdnju, te je sudija u tom predmetu presudio da se Kosmajac oslobodi. Tu presudu, nijedan državni funkcioner nije komentarisao, samo mediji i to uglavnom sprdajući se sa prethodo iznetim optužbama protiv Kosmajca, takođe u medijima!

Dakle, dva naučnika, državna funkcionera i doktora nauka, žestoko ispljuvaše sudiju jer ne osudi gradonačelnika Šapca i opleli još pride po njenoj kćerki, jer zaboga, drznula se devojčica da se u svom gradu zaposli! Fašizam na delu… Pri tome, nisu ni jednoga momenta postavili pitanje rada tužilaštva u postojećem predmetu protiv gradonačelnika Šapca i zašto je tužilaštvo u svojoj optužnici potpuno promašilo temu, odnosno, nije obezbedilo adekvatne dokaze, ako ih ima… Očito je da, takvih dokaza protiv Nebojše Zelenovića nema a nije ni bilo, te da je ceo slučaj pred Osnovnim sudom u Šapcu bio čisto politikanstvo u režiji SNS-a! Stupidarija ove dvojice naučnika i poverenika oštro je osuđena od strane Društva sudija Srbije, koje je podnelo zahtev Visokom savetu sudstva, da hitno preduzme mere iz svoje nadležnosti, kako bi se dalje narušavanje pravnog poretka u Republici Srbiji zaustavilo. Ponavljam, pod punom odgovornošću, da je u ovom slučaju izvršeno smišljeno nasilje uz žestoku upotrebu dnevne politike, te je, na silu Boga neko partijski u tužilaštvu nateran da pokrene postupak protiv Nebojše Zelenovića. Pitam javno celu Srbiju, čija je svastika zaposlena u Šabačkom tužilaštvu? Da nije možda svastika predsednika Vučića? I pitam javno celu Srbiju, zašto Šabačko tužilaštvo ne pokrene postupak protiv predsednika opštine Vladimirci, gde je budžetska inspekcija evidentirala enormnu krađu a državni revizori zvanično zatražili, od odbornika u Vladimircima, da promene predsednika opštine i postave novog. Pitam javno celu Srbiju, nije li Šabačko tužilaštvo pod direktnim uticajem i pod šapom SNS-a?… Tako da, gospodo naučnici, nemojte to više srati!

P.S.

Kakvi glupaci ovi naučnici, sudijina kćerka ne sme da radi u Šapcu ali druge sudije kćerka sme da radi u gradskoj upravi u Vladimircima, gde je SNS na vlasti. Sram vas bilo, selektivno potežete decu a ne bi smelo uopšte!

Exit mobile version