Stranka Zajedno za Srbiju će nastaviti svoju borbu

Na sednici Skupštine grada Šapca danas su se pojavila i dva predstavnika sa liste „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“, a na taj način je dat, kako je rečeno na hitnoj konferenciji za medije u prostorijama stranke Zajedno za Srbiju, blag legitimitet posle godinu dana rada ovog važnog tela grada. Velimir Kuzmanović, predsednik Gradskog odbora Zajedno za Srbiju kazao je da se na ovaj način smanjio i pritisak na Ustavni sud.

  • To na neki način daje blag legitimitet nelegitimnoj Skupštini i predstavlja jedan pokušaj da se na legalan način I dalje donose nelegalne odluke. Za nas to predstavlja smanjenje pritiska na Ustavni sud da donese zakonitu odluku koju odavno očekujemo. Da su naši argumenti snažni najbolje pokazuje činjenica da Ustavni sud do sada nije dao nikakav odgovor. Stranka Zajedno za Srbiju će nastaviti svoju borbu, onako kako je do sada vodila, principijelno, po odlukama koje smo zajedno doneli, sa namerom da ovaj grad ponovo bude slobodan, da nastavi razvoj kakav je do sada imao. Ovako ako se nastavi, bez ikakve inicijative, tako što se svakog dana po jedna nova sijalica u gradu gasi, grad koji ne napreduje počinje da nazaduje, mislim da su toga svesni svi građani Šapca. Nastavićemo dalje sa našim građanima da se borimo i dođemo do one pobede koju svi zajedno želimo – rekao je Kuzmanović.

Aleksandar Mijailović, šef pravnog tima stranke Zajedno za Srbiju osvrnuo se na tvrdnje koje su danas, a vezano za njega, iznete u Skupštini grada Šapca i demantovao sve optužbe koje je Aleksandar Pajić izgovorio.

  • Aleksandar Pajić, čovek koji se predstavlja kao gradonačelnik Šapca izneo je niz neistina. Između ostalog prozvao je i direktno mene, tako da mislim da je sasvim u redu da mu odgovorim. On je izneo tvrdnju da je Lokalni antikorupcijski forum bio partijski forum do sada, a to jednostavno nije istina. Njegova tvrdnja da sam bio stranački funkcioner dok sam bio član Lokalnog antikorupcijskog foruma nije istinita. Da li Aleksandar Pajić ne zna šta su stranački funkcioneri, što je strašno za nekog ko se predstavlja kao gradonačelnik, ili laže?! U prvom slučaju je glup, u drugom besraman. Kako god se okrene nije dobro. Takođe, on je izneo još nekoliko spornih, neistinitih tvrdnji, pre svega da se oni zaista bore protiv korupcije, a kao primer naveo je to što se navodno protiv Nebojše Zelenovića vodi postupak pred tužilaštvom u Novom Sadu. Reč je o jednoj odluci Veća grada Šapca iz 2016. godine – objasnio je Mijailović.

Nebojšu Zelenovića je BIA pratila dve godine i nisu uspeli da nađu ništa, istakao je Mijajlović na današnjoj konferenciji za medije, dodavši da za to vreme nisu uspeli da ga „uhvate“ ni kako prelazi ulicu na crveno svetlo na semaforu.

  • Na Nebojši Zelenoviću se vrši institucionalni pritisak jer je jedini koji može u ovom trenutku da ugrozi vlast Aleksandra Vučića. Takođe, moja tvdnja, da se SNS ne bori protiv korupcije i dalje stoji na mestu. Osim što ništa nisu uradili u toj borbi i osim što se samo deru da se bore protiv korupcije, oni donose zakone ili pokušavaju da ih donesu, na primer, novi zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja treba da onemogući građanima pristup informacijama; novi zakon o policiji treba da zameni ime i prezime policaja sa šifrom, tako da ne znamo ko nas je tukao, a ako slučajno to objavimo u medijima da možemo biti kažnjeni. Sve što rade rade tako da se sakrije, da umanje transparentnost i da omoguće razvoj korupcije. Svi zakoni i sve odluke koje su doneli idu u tom smeru. Zato možemo da zaključimo da je u pitanju vlast koja se bavi kriminalom i koja se trudi na sve načine da sve kriminalne radnje opravda ili sakrije. Srpska napredna stranka je uništila i urušila ustavni poredak Republike Srbije i zbog toga smatram da mora biti zabranjena u skladu sa zakonom – zaključio je Mijailović.
Exit mobile version