ŠTRAJK RADNIKA POŠTE

Kako „Podrinske“, nezvanično, saaznaju sutra, u petak 23. februara, radnici šabačke pošte stupiće u štrajk upozorenja.

Obaveštavamo građanje da zbog ovog štrajka Pošta neće raditi:

I smena od 8-10 sata

II smena od 17-19 sati.

Molimo građane da ovo imaju u vidu i da u to vreme ne dolaze u Poštu i stvaraju nepotrebnu gužvu.

Štrajkački odbor objavio je sledeće S A O P Š T E Nj E

Danas, 20. februara, je na sednici Glavnog odbora odlučeno da se aktivira Štrajkački odbor Sindikata PTT Srbije i definisani su sledeći zahtevi:

  1. Zbog kritičnog stanja u kome se nalaze naši zaposleni zbog niskih zarada koje su ispod svakog minimuma, tražimo od Vlade Republike Srbije hitne mere u cilju značajnijeg poboljšanja materijalnog položaja radnika Pošte;
  2. Zahtevamo da Vlada hitno smeni v.d. direktora Preduzeća Miru Petrović zbog loše poslovne politike, katastrofalne kadrovske politike i vođenja Pošte u propast;

Na osdnovu prethodnog dopisa poslovodstvu i odluke Izvršnog odbora od 01.02.2018. godine, doneta je odluka da se ispred sedišta Preduzeća naredne nedelje održi Protest i javna konferencija za štampu pod nazivom “ISTINA O POŠTI“, kao prve štrajkačke aktivnosti.
Takođe je odlučeno da se podrže svi sindikati i sve njihove aktivnosti, koje idu u cilju poboljšanja materijalnog položaja naših radnika, a njihovi predstavnici će biti već sutra pozvani na dogovor o zajedničkom delovanju.

                                                         ŠTRAJKAČKI ODBOR SINDIKATA PTT SRBIJ

Najavljeni štrajk  radnika PTT Srbija podržali su i Sindikati SAOPŠTENJEM

Povodom najavljenog Štrajka, obaveštavamo sve naše članove da Sindikat PTT Srbije podržava štrajkačke aktivnosti Sindikata JP PTT saobraćaja „Srbija“ „Nezavisnost“. Napominjemo da je zakazani Štrajk u skladu sa Zakonom uz obezbeđivanje minimuma procesa rada i da svaki član Sindikata PTT Srbije, ukoliko to želi, ima pravo učešća u tom Štrajku.
Ovom prilikom pozivamo kolege iz drugih sindikata da uzmu učešće u zakazanom Protestu Sindikata PTT Srbije, koji će biti organizovan u četvrtak, 01.03.2018. godine, sa početkom u 14,00 časova, ispred Glavne Pošte u Takovskoj broj 2, u Beogradu.
Takođe, obaveštavamo Vas da je Štrajkački odbor Sindikata PTT Srbije otpočeo razgovore sa predstavnicima svih sindikata koji deluju u okviru našeg Preduzeća. Cilj razgovora je postizanje dogovora o zajedničkom delovanju, kako bi udruženi ostvarili što povoljniji socijalno-ekonomski položaj zaposlenih, kao i da bi obezbedili bolje uslove rada za sve radnike Pošte.
O svim daljim aktivnostima bićete blagovremeno obavešteni. 

Aleksandar Pavlović, PREDSEDNIK ŠTRAJKAČKOG ODBOR SINDIKATA PTT SRBIJE

Exit mobile version