Što je babi milo to joj se i snilo

ISTINA – ŠAPČANI IPAK NISU ZA NAPREDNjAKE

Gradska izborna komisija u krnjem (nedostaje 10 članova koji su podneli ostavke) i nelegitimnom (Jelena Jekić nema pravo da bude član ove Komisije jer je ona samo zamenik člana kojem je Upravni sud ukinuo mandat a, takođe, ovakav sastav ima više od 50% članova jedne stranke što nije po zakonu i ne mogu da donosee validne odluke) sastavu nezakonito je doneo Odluku kojom je proglasio okončanje izbora u Šapcu.

Ovom odlukom mandate su dobile ove izborne liste:

Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila je 37 mandata,

Jelena Milošević – Novi tim za Šabac 7 mandata,

Nebojša Zelenović – Šabac je naš 22 mandata,

Ruska stranka – Slobodan Nikolić 1 mandat,

Ujedinjena Demokratska Srbija – Prilika 1 mandat

dr Dejan Pavlović – Evropska zelena partija 1 mandat.

Međutim, sam pogled na ovu i ovakvu listu nedvosmisleno govori da građani Šapca nikako nisu za šabačke naprednjake. Jer „mršav“ broj od samo 37 od 69 mandata jasno govori da su se naprednjaci provukli kroz „iglene uši“. Silom.

 

Obmanuti i „kupljeni“ glasači

Ako se analizira kako su šabački naprednjaci došli do ovih glasova može se nedvosmisleno zaključiti da velika većina građana Šapca nije za njih:

  1. Nosilac liste bio je Aleksandar Vučić pa je veliki broj, pretežno onih starijih, glasao za njega a ne za Pajića, Birmančevića, Vujkovića… što navodi na konstataciju da su obmanuti.
  2. Uz pomoć osoba sa margine društvenog života (mafije) kupljeno je nekoliko hiljada glasova (računica je da je to između 5 i 8 hiljada) pretežno glasača sa sela, siromašnih osoba i onih koji su se u Šabac doselili posle građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji (izbeglica).
  3. Veliki broj, pretežno mladih, građana Šapca dobilo je posao u institucijama pod ingerencijom države (prednjači Opšta bolnica) koji su bili ucenjeni da naprednjacima donesu od 15-50 „sigurnih glasova, svaki.
  4. Veliku pomoć šabački naprednjaci imali su i od državnih institucija. Pre svih policije, tužilaštva, suda… koji su „zabijali glavu u pesak“ pred očitim kriminalnim radnjama. A i brojni državni i partijski činovnici bili su česti gosti.
  5. Ako se pogleda koliki broj glasača (i stanovnika) ima Šabac onda je sasvim jasno da, ovo što naprednjaci nazivaju „pobedom“, nije želja većine onih koji u Šapcu žive.
  6. Svega ovoga bili su svesni i naprednjaci pa su morali dodatno da „kupe“ (a koliko su ih platili videće se uskoro) još tri izborne liste čiji glasači sigurno nikad ne bi glasali za naprednjake. Tako su stvorili lažnu sliku da su građani Šapca za njih.
  7. I na kraju ono što je svima jasno, u gradu kraj Save i u Srbiji, je činjenica da su izbori u Šapcu brutalno pokradeni. A to navodi na razmišljanje o tome kakva je sudbina buduće vlasti.

Ali, pre nego što krene borba za mesto gradonačelnika Šapca biće još pravosudnih igranki. I političkog cirkusa.

Do tada nek nebo iznad Šapca obasja vatromet…

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version