Štitarci glasaju u velikom broju za bolju budućnost sela

Podrška za sva četiri projekta na neposrednom izjašnjavanju

Štitarci se danas na neposrednom izjašnjavanju opredeljuju za predloge o načinu trošenja sredstava od poreza na imovinu. Od osam do 12 sati, u izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Majur“ u Štitaru glasalo je 300 od 850 građana, što ukazuje na veliku zainteresovanost meštana da odlučuju o svom novcu. Na spisku se nalaze četiri ponuđena predloga: rekonstrukcija zdravstvene ambulante- 800 hiljada dinara, izgradnja pešačke staze u ulici Dušana Lončara površine 300 metara kvadratnih- 400 hiljada dinara, omladina, program kulture, sportsko- rekreativne aktivnosti- 295 hiljada dinara i uređenje atarskih puteva 780.285 dinara.

Član komisije i gradski poverenik u Mesnoj kancelariji Štitar Ljiljana Maričić ističe da je odziv meštana odličan, te da su veoma zainteresovani da se njihov glas čuje.

-Glasanje protiče u najboljem redu, ljudi su zadovoljni ponuđenim predlozima i za sada daju podjedanku podršku svakom. Nismo imali primedbi, građani su raspoloženi i podržavaju ovakav vid neposrednog izjašnjavanja i mogućnost da odlučuju o sopstvenom novcu- podvlači Maričićeva.

Član Saveta Mesne zajednice Srboljub Pavlović zadovoljan je izlaznošću i očekuje da će ona biti oko 50 posto.

-U skladu sa raspoloživim sredstvima, predložili smo četiri projekta. Smatram da smo napravili dobar izbor, te da će svi predlozi dobiti podršku. Građani nisu imali prigovore, niti su imali dodatne predloge izvan spiska, što je pokazatelj da postoji poverenje u izabrano rukovodstvo Mesne zajednice. Sve će biti uređeno prema utvrđenim prioritetima i sredstvima, u interesu meštana- naglasio je Pavlović.

Za predložene projekte ukupno je opredeljeno 2.275.285 dinara, a glasanje traje do 20 sati u izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Majur“ u Štitaru.

D.Dimitrijević

Exit mobile version