Štand sa mirisom ruže i šarmom karnevala

Turistička organizacija Šapca uspešno predstavila svoje potencijale na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Proteklog vikenda u Beogradu održan je 38. Međunarodni sajam turizma. Oko 70.000 posetilaca imalo je priliku da na 1.300 štandova među kojima je, ove godine, bila i šabačka Turiststička organizacija predstavljajući grad Šabac, vidi izlagače iz 55 zemalja.

Gde još niste bili? U Šapcu? Pa, vreme je….

Ako je Šabac Vaš odgovor na pitanje ovogodišnjeg Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, pravo je vreme da posetite naš grad – ova poruka poslata je iz hale IV na najvećoj i najprestižnioj turističkoj manifestaciji u okruženju. Veliki broj posetilaca bio je gost na šabačkom štandu tokom svih dana sajma, a prvog dana štand je posetio i zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić i Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti.

–  Ovo je najznačajnija turistička manifestacija u regionu i važno je da grad Šabac i Turistička organizacija Šapca imaju svoje mesto na ovom sajmu, zato što svoje mesto imaju i na turističkoj mapi Srbije. Na toj mapi Šabac je zahvaljujući bogatoj tradiciji i kulturi, gostoljubivosti, atraktivnim manifestacijama i brojnim programima tokom godine. Verujem, zato, da su među posetiocima ovog sajma i budući gosti Šapca – istakao je Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika Šapca.

„Dva veka građanske tradicije“, uz miris starinskih, domaćih vanilica, podsećanje na gospodara Jevrema i njegovo zlatno doba, bili su prva pozivnica za dolazak u Šabac. Gostima je poziv za dolazak u Šabac upućen i predstavljanjem „Baštine za budućnost“, nove stalne postavke Narodnog muzeja i Parka nauke, po mnogo čemu osobitog i izuzetnog.

Drugog dana Sajma turizma predstavile su se šabačke krovne manifestacije „Ruže Lipolista“, „Čivijada“ i „Čivijaški karneval“. Posebno mesto u ovom danu imao je seoski turizam – Vila Albedo iz Varne i seoska domaćinstva porodica Marinković i Topalović iz Lipolista.

Ovim povodom je i gradska karnevalska grupa iz KUD „Abrašević“ odigrala svoju tačku koja je okupila veliki broj posetilaca Sajma turizma, na zajedničko veliko zadovoljstvo.

Gosti štanda bile se novinarka Tanja Peternek Aleksić i glumica Nina Janković, ali i kolege iz magazina „Turistički svet“, Regionalne privredne komore Valjevo, produkcijske kuće „Specialis“, itd.

Treći sajmski dan je bio posvećen prestavljanju planine Cer. Saradnica Turističke organizacije grada Šapca i turistički vodič Ana Pavlović sa velikim entuzijazmom na prepunom štandu predstvavila je turističke potencijale Cera. Brojni gosti i kolege su došli iz Udruženja turističkih vodiča Srbije na čelu sa prof. dr Snežanom Štetić, gosti iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije, Iriga, Udruženja seoski turizam Srbije, članovi planinarskog društva „Cer“ iz Šapca, ali i gosti iz Loznice i planinarskog doma „Lipove vode“ na Ceru. Park nauke je i trećeg dana predstavljajući svoje programe bio veoma zapažen.

Poslednjeg, četvrtog dana Sajma turizma zajedno sa Parkom nauke ušlo se u završnicu ovogodišnjeg predstavljanja na sajmu. Međutim, bilo je vremena i za posete kolegama na štandovima Turističke organizacije Srbije, Ljubovije, Beograda, Iriga, Bogatića, itd. Pored toga na samom kraju Šapčani su bili domaćini Udruženju „Mladi za turizam“.

Exit mobile version