Šta Tužilaštvo treba da zna – hrvatskim bagerom na srpsku decu

Po kom osnovu je Jarin vozio tuđi bager?

Ubrzano saslušanje Dragana Milovanovića Crnog, kako saznajemo na insistiranje šabačke policije, još jednom je pokazalo da je šabačka policija, sa sve načelnikom, već duži vremenski period, na strani šabačkih kriminalaca. A što je najgore, po svemu sudeći, i u njihovoj službi. To potvrđuje i podatak ko se sve, te subote, vozio u njihovim službenim automobilima.

A da je ova sumnja opravdana govori i činjenica da je Nebojša Stojićević Jarin, inače direktor Direkcije za puteve grada Šapca, vozio bager preduzeća “Ceste” iz Požege, Šijačka cesta 1. Već na samom početku protesta, u trenutku dok je na mostu bilo dosta policije, Jarin je, bagerom krenuo na protestante ali je bio zaustavlje. Od građana a ne od policije.

I šta je sad ovde nelogično?

Nelogično je to da je policija proveravala, legitimisala, građane koji su došli na most a nikom od njih nije palo napamet, ili nisu hteli ili smeli (vrag bi ga znao), da priđu bageru i legitimišu vozača bagera iako je bilo potpuno jasno sa kojim ciljem je bager dovežen na most.

Kada se, desetak minuta pre završetka protesta, policija sramno povukla na scenu je stupio Jarin sa hrvatskim bagerom i krenuo na srpsku decu. Njemu, kao podrška, na most je došlao veliki broj crnih automobila beogradskih i kragujevačkih registracija iz kojih su izleteli neki momci sa letvama i čekićima u ruci i nasrnuli na goloruki narod. Vođe ovih huligana, koji su im davali instrukcije, bili su Aleksandar Peranović, odbornik SNS-a u Skupštini grada i Vladimir Mićić. Pomoćnik gradonačelnika Šapca. Takođe, treba napomenuti da je u jednom od tih automobila, zajedno sa huliganima, sedeo i gradonačelnik Šapca, Aleksandar Pajić, i sve to mirno gledao.

Naravno, niko od nabrojanih nije procesuiran, već Dragan Milovanović Crni koji je krenuo da zaustavi hrvatski bager da ne gazi decu i ne uništava vozila koja su se na mostu zatekla blokirana. Na tom putu dočekala ga je noga Jarinovog zeta, nezvaničnog direktora JP “Parking” Šabac, koji je šutiranje Crnog snimao mobilnim telefonom. Da opravda direktorsko mesto.

Ikao što sam već ranije pisao: “Nije sve tako crno kao što izgleda – mnogo je gore”

Sve je gore i zato, kako izgleda, moramo se sami izboriti za pristojniji i normalniji život.

Ivan Kovačević

Exit mobile version