Šta se krije iza „tuče“ dva vd direktora?

NOVA BRUKA: VUJKOVIĆ I POPOVIĆ KAO HULIGANI

Još se, praktično, nisu ni dokopali vlasti u Šapcu a počele su tuče i razračunavanja između šabačkih naprednjaka. Posle onog „koškanja“ poverenika Pajića i Mićića, kada su leteli mobilni telefoni, u „klinč“ i za vratove uhvatili su se lekari, direktori zdravstvenih ustanova Opšte bolnice i Zavoda za javno zdravlje Šabac. Svedoci ovog sramnog događaja tvrde da je palo i udaraca po licu i bradi.

Da li zbog ovog slučaja građani Šapca, s pravom, treba da budu zabrinuti? I da se zapitaju: kuda nas ovo vodi?

U stvari, izvinjavam se, nisu oni nikakvi direktori već samo vršioci dužnosti direktora i to je potrebno naglasiti. A te funkcije su, i jednom i drugom, davno prestale pa se sada  oni, k’o deca s lutkom, igraju „direktora“ u ozbiljnim zdravstvenim ustanovama jer „tako su u mogućnosti“ pošto Srbija nije zemlja u kojoj se zakoni sprovode i poštuju.

Međutim, „tuča“ između Vujković M. Branka i Slobodana Popovića jeste sramota ali nije iznenađenje. Netrpeljivos između njih suviše dugo traje a, kažu, razlog je radno mesto direktora Opšte bolnice na koje Vujković M. Branko kidiše kao izgladnela zver. Priča da će, ako naprednjaci napokon osvoje vlast u gradu, doći do zamane vd direktora ove dve zdravstvene ustanove očito nije svima po volji i da bi to bilo, a siguran sam i da jeste, veliko poniženje za dr Popovića kome bavljenje politikom ništa dobro nije donelo. Osim tog vd direktorskog mesta koje Vujković hoće da mu otme po svaku cenu.

Naravno niko njih dvojicu ne može ni da krivi za to što nelegalno rade. Ali, pitam se, imali li u Opštoj bolnici ili Zavodu za javno zdravlje bar jedan častan lekar sa dostojanstvom koji će javno podići svoj glas protiv ovakvih ljudi i njihovih nedela. Ne zbog Vujković M. Branka ili dr Slobodana Popovića lično već zbog Opšte bolnice i Zavoda za javno zdravlje Šabac institucija koje su, baš zahvaljujući ovim likovama, svoj ugled srozali do dna.

I, tako, dok se oni „gušaju“ i bore za „fotelje“ pacijenti sve više trpe. A u Opštoj bolnici i Zavodu za javno zdravlje vlada opšti javašluk.

Grešim li?

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Ko je ovde glavni „baja“?
Exit mobile version