Šta se krije iza napada na šabačke medije, TV Šabac i „Podrinske“

KAKAV LAŽOVČINA!

Na žalost, postala je praksa da odbornici šabačkog SNS-a, na sednicama Skupštine grada, iznose neistine i tako obmanjuju građane Šapca. Ono što posebno zabrinjava je što svoju nesposobnost i pohlepu kriju iza uvreda i neistina upućenih na račun kako svojih političkih protivnika tako i na račun šabačkih medijia: Televizije Šabac i „Podrinskih“ i novinara ovih medija koji nisu na njihovom platnom spisku.

Na današnjoj sednici Skupštine grada dr Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice i odbornik izrekao je stravičnu optužbu na račun ove dve medijske kuće okrivljujući ih da je, zbog njihovog „pritiska“ na njega i predsednike Saveta mesnih zajednica, Opšta bolnica ostala bez skenera a građani Šapca bez adekvatne medicinske nege.

Ovom gnusnom neistinom dr Popović je, svesno ili ne, stavio na stub srama ove dve medijske kuće i pozvao na „linč“ šabačkih novinara koji profesionalno rade svoj posao.

Naravno teško je posle ovakve optužbe dr Popovića bilo šta reći. To što duboko verujemo da su odbornici SNS-a iz Opšte bolnice Šabac na pogrešnim mestima u toj zdravstvenoj ustanovi i da za njih, kao takve, imamo razumevanja mala je uteha.

 

A šta je stvarna istina

Svi koji imaju i malo mozga mogli su zapaziti čitajući u „Podrinskim“ predloge za neposredno izjašnjavanje o čemu se u stvari radi i kako naprednjaci planiraju da vode naš grad ako bi nekim „nesrećnim“ slučajem došli na vlast. Dva miliona evra je lepa suma za ostvarenje njihovih ličnih interesa. Priča o skeneru bila je samo maska o kojoj oni nikada ozbiljno nisu ni razmišljali.

A da je tako može se videti, recimo, na predlozima Saveta mesne zajednice „Donji šor“.

Pod rednim brojem 2.  predloženo je da se uradi kanalizacija  u ulici Hajduk Veljkova od 42-46  za šta je predviđena suma od 10.000.000,00 din.

Pod rednim brojem 3. predviđeno je asfaltiranje ulica i ulična rasveta (Hajduk Veljkova sva tri skretanja  Jose Kurtovića, Panovića dvorište, Radnička) za šta bi građani trebali da odvoje 5.000.000,00 din.

Pod rednim brojem 4. predviđena je izgradnja trotoara u ulici Hajduk Veljkova od “Tempa” do “Keramičkih pločica”  i ulici Žike Popovića od 9-19 5.000.000,00 din.

Pod rednim brojem 9. predviđena je izrada i rekonstrukcija na teritoriji MZ u vidu ozelenjavanja, ulične rasvete i ostalih potreba, morate priznati sumnjiva priča jer se ne zna ni gde ni šta a za to treba izdvojiti 6.000.000,00 din.

I, verovatno u ovim predlozima ništa, na prvi pogled, nećete naći neobično. Ali, ono što prvo pada u oči je da je predsednica Saveta MZ “Donji šor”, Anđelka Marković, čuvena govornica sa naprednjačkih protesta, “opredelila” silan novac za sređivanje naselja u kojem ona stanuje. Da kupi glasove komšija i stekne “ugled” koji bi trebao da joj donese značajniju funkciju u sledećoj raspodeli.

Slične stvari možete videti i u drugim naprednjačkim prelozima.

A taj “nesrećni” skener ili bazen su za opšte dobro i na korist svih građana. Međutim, gde su tu oni? Naprednjaci!

Ivan Kovačević

Exit mobile version