Srpsko izdanje “Priručnika za prevenciju i lečenje COVID-19 infekcije”.

Ovaj priručnik sastavile su lekari i stručnjaci iz Prve pridružene bolnice Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zheijang-u, NR Kina, a na osnovu svoje teške borbe sa novim COVID-19 virusom. Fascinantni rezultati koje su postigli u prevenciji i lečenju obolelih čine ovaj priručnik veoma vrednim štivom obzirom da se i mi, kao i ostatak sveta, po prvi put susrećemo sa ovim virusom, te je iskustvo jedan od najvažnijih resursa koji nam je potreban.

 preuzmite srpsku verziju priručnika “Priručnika za prevenciju i lečenje COVID-19 infekcije”.

Priručnik je objavljen na Alibaba Cloud platformi, a srpsko izdanje je nastalo kao rezultat saradnje lekara Opšte bolnice Atlas iz Beograda i humanitarne organizacije 28. Jun ,uz dozvolu autora iz Kine. Originalnu verziju možete pronaći na adresi https://www.alibabacloud.com/zh/universal-service/pdf_reader?spm=a3c0i.14138300.8102420620.dreadnow.7c60647faIomqZ&cdnorigin=video-intl&pdf=Read%20Online-Handbook%20of%20COVID-19%20Prevention%20and%20Treatment.pdf

Želja nam je da približimo iskustva lekara iz Kine našim kolegama širom Srbije, ali i sveta i da podelimo saznanja u prevenciji i lečenju COVID-19 infekcije u trenutku kada u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj raste broj novoobolelih i kada se primenjuju sve strožije mere u pokušaju usporavanja daljeg širenja infekcije.

Zahvaljujemo se kolegama i prevodiocima koji su omogućili da srpsko izdanje ovog Priručnika bude publikovano u rekordnom roku.

Nadamo se da će vam preporuke i saveti kolega iz Kine biti veoma korisni u vašem svakodnevnom radu.

dr Nemanja Zarić, Opšta bolnica Atlas

Filip Filipi, predsednik, 28. Jun.

Exit mobile version