Srpska napredna stranka preuzela Gradsku izbornu komisiju

Zelenović najavio nove krivične prijave

Nosilac liste „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“ istakao je da Srpska napredna stranka i mafija iz dana u dan proizvode novo kršenje zakona i novi kriminal. „To su krivična dela najtežeg oblika, jer su usmerena na podrivanje ustavnog poretka. Od svih zakonitih opcija na raspolaganju, organizovani kriminalci i SNS su se odlučili da nastave svoj put nezakonitih radnji. Oni su preuzeli instituciju Gradske izborne komisije i preselili je na adresu stranke. Nas sad jedna stranka obaveštava šta radi jedna institucija. To nikad nije bilo. Sutra će da dođu i kažu šta radi RTS, na primer, ili kako sud sudi, da li policija piše kazne ili ne. Hoće sutra članska karta SNS da nam bude uslov za lečenje? Hoće li oni da nam uče decu? Plašim se da to neće biti dobra škola- poručio je Nebojša Zelenović na konferenciji za novinare u prostorijama stranke Zajedno za Srbiju koju je organizovao sa partnerima, listama „Opstanak- Metla 2020“ i „UDS- Prilika“.

On je naveo da „taman kad pomislite da ne može da bude gore i strašnije, teže krivično delo od onoga što se desilo preksinoć i juče, jutros imamo novo iznenađenje“.

-Predsednik i članovi GIK-a, njih deset, podneli su ostavku i ne učestvuju u radu. Jutros smo dobili informaciju od Srpske napredne stranke da su oni izmislili novu instituciju, iako bez ljudi koji su podneli ostavke nema GIK-a. Ta lažna komisija donosi nepostojeće odluke. To je ono protiv čega smo se borili prethodnih meseci i šest godina u našem gradu- organizovani kriminal koji želi da preotme grad, da zloupotrebom volje, čineći najteža krivična dela, ugrozi ustavni poredak ove države. U ovoj borbi svako, član svakog tela koje učestvuje na izborima, svaki građanin, svako ko učestvuje u ovom procesu, ima priliku da bira stranu- kriminala koji se dešava iz dana u dan ili građana koji se protiv toga bore. Mi smo se ovde odlučili da budemo na strani građana, od početka je tako, pogotovo od trenutka kada smo čuli da postoji mogućnost da mafija preuzme ovaj grad- poručio je Zelenović.

On je dodao da je takva borba u ovom trenutku moguća samo u Šapcu, ali da to ne znači da ona nije moguća i u Srbiji. Kako je istakao, prema svim procedurama koje predviđa naše zakonodavstvo, na kraju će i o ovome, kao i o svim drugim predmetima u vezi sa izbornim procesom u Šapcu, odlučivati sud, čiju reakciju očekuje.

-U ovom konkretnom slučaju Upravni, ali mi i dalje čekamo odluku suda po dve ustavne žalbe, treća se piše, a nestrpljiv sam da čujem i šta će Tužilaštvo da kaže na događaje od preksinoć, juče i jutros, jer podnosimo krivične prijave protiv svih, od Aleksandra Pajića, preko Sandokanovog kuma, do svih sa kapuljačama koji su ušli na sednicu GIK-a i terali ih da odluče onako kako oni misle da treba. Kada to nisu učinili, već podneli ostavke, onda su odlučili da izmisle komisiju. Sad takva izmišljena, lažna komsija, donosi odluke celo jutro. Mi se protiv toga borimo i dajemo svakoj instituciji priliku da radi svoj posao. Jedva čekam da čujem kako će tužilaštvo u Šapcu da reaguje po ovim krivičnim prijavama. Video sam kako su brzo reagovali kada je prijavu podneo Boban Birmančević protiv Sanje Pavlović, predsednice biračkog odbora u Šipurskim livadama, hrabre žene koja se suprotstavila kriminalu. U takvoj Srbiji mi živimo- naglasio je Zelenović i podsetio da bi o ustavnoj žalbi trebalo da se odluči najduže dve nedelje po završetku izbornog procesa.

Napomenuo je da je i ranije podneta krivična prijava posle mesec dana samo „preseljena“ iz osnovnog u Tužilaštvo za organizovani kirminal.

-Za čitav izborni proces krivicu možete tražiti na strani mafije koja je kriminalnim radnjama ubeleženim u zapisnicima o radu biračkih odbora prouzrokovala ponavljanje izbora. Odluku o tome je svaki put doneo sud. Zna se ko je, kako, zašto i po kojoj ceni radio. U ovom trenutku mi u Šapcu vodimo najvažniju borbu za odbranu ustavnog poretka. Nećemo odustati od te borbe. Kao i prethodnih puta, o svemu će se izjasniti sud i neka presudi da li ovako može da se živi u Srbiji. Borićemo se protiv toga svim zakonitim sredstvima- poručio je Zelenović, dodajući da je o svemu biti obaveštene i međunarodne institucije.

„U Šapcu Vučić i Srpska napredna stranka bez mafije nemaju većinu i tako je u celoj Srbiji. Šabac je bio i biće primer da je borba moguća“, zaključio je Zelenović.

D.Dimitrijević

Exit mobile version