Srpska napredna stranka organizovala tribinu o poljoprivredi u Mačvanskom Pričinoviću

DSCF3756 Gradski i Mesni odbor Srpske napredne stranke organizovali su u Mačvanskom Pričinoviću tribinu na temu poljoprivrede na kojoj je govorio predsednik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević, koji je u još uvek aktuelnom sazivu na čelu skupštinskog Odbora za poljoprivredu. Cilj je bio da saslušaju probleme sa kojima se poljoprivrednici susreću, daju odgovore na njihova pitanja i zajednički iznađu moguća rešenja.

-Siguran sam da će dolaskom na vlast u gradu Šapcu Srpska napredna stranka imati prave mere i prave podsticaje za iznalaženje rešenja za seosko područje. Zadrugarstvo je jedno od rešenja i mi ćemo kao nova gradska uprava upravo u tome pomoći, da se što više poljoprivrednika udruži da svoje proizvode mogu da prodaju na što adekvatniji i bolji način- naglasio je Aleksandar Pajić iz Srpske napredne stranke i dodao da će kao buduća vlast pružiti besplatnu pravnu i stručnu pomoć svim poljoprivrednim domaćinstvima, nastojati da im obezbede pijaću vodu, vodovod i kanalizaciju i sve što je selu neophodno kako bi mladi ljudi ostali u seoskim domaćinstvima.

Rističević je rekao da država ubuduće treba da vodi bolju poljoprivrednu politiku nego sada, te da aktuelna resorna ministarka nije dobro radila svoj posao.

-Država treba da obrati pažnju na taj nesrećni SSP koji je potpisan 2008. godine, da na vreme uvodi prelevmane i da štiti domaću poljoprivrednu proizvodnju, jer u ovom trenutku filozofija koju je ustanovila Demokratska stranka „bolje uvesti nego proizvesti“ mora da bude prošlost i sa tom vrstom poljoprivredne politike treba raskinuti. Ta politika nam nudi potpuno nezaštićenu poljoprirednu proizvodnju pred poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima koji imaju jako visoke subvencije, tako da je cena tih stranih proizvoda koji dolaze ovde ispod cena proizvodnje u EU, a kamoli ovde. Time se uništava domaća poljoprivreda i mi nemamo pravo da štiteći evropsku poljoprivredu uništavamo svoju- podvukao je Rističević.

Srpska napredna stranka je najavila da će u narednom periodu organizovati tribine na ovu temu i u drugim mestima Mačve, Pocerine i Posavotamnave.

  1. D.Dimitrijević
Exit mobile version