Srpska napredna stranka održala predizborni miting u Šapcu

20160325_173017(0)

Srpska napredna stranka održala je u petak predizborni miting u hali „Zorka“ na kome su govorili lider te stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić, predstavnici još uvek aktuelnog saziva Vlade Srbije i prvi na listi kandidata za odbornike GO SNS dr Slobodan Popović.

Popović je u obraćanju prisutnima rekao da će prioritet SNS-a kad dođe na vlast biti saradnja sa republičkom vladom.

-Završićemo ono što oni godinama nisu mogli da završe- industrijsku zonu. Biće to podsticaj za nove investicije i nova radna mesta. Sredićemo gradsko jezgro, centar grada i stvorićemo uslove za izlazak grada na Savu. Formiraćemo zelene zone. Nećemo zaboraviti ni Mačvu, ni Pocerinu, ni Posavotamanavu, ni stočare, ni ratare, ni voćare, ni povrtare. Mladi će ostati na selu, uradićemo infrastrukturu, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, organizovaćemo kulturne sadržaje i omogućiti im da se profesionalno ostvare kroz poljoprivredu i porodično žive na selu- naveo je Popović između ostalog.

Pristalicama SNS-a se obratio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji je obećao da se Srbija više nikad neće vratiti u vreme pljačkaške privatizacije i tajkunske vlasti, jer posle dugih decenija ima na vlasti čoveka kojim se ponosi.

-Zna Srbija kako su je u mraku držali, kako za radničkog i seljačkog sina nije bilo nade, zna Srbija kako je strahovala svaki put kada izađu njene vođe kome će se sledeći put izviniti, pred kim će se poniziti. Zna Srbija da vlada koju vodi Aleksandar Vučić više nikada neće dozvoliti da ovom zemljom vladaju tajkuni, da vladaju ambasadori. Stvorili smo Srbiju u kojoj za radničkog i seljačkog sina ima svake nade i svakog mesta, za svakog čoveka leka i nade- naglasio je Vulin.

Najbolja sportistkinja grada Šapca u 2015. godini Nađa Cerovac takođe se obratila prisutnima, rekavši da mladi ljudi moraju aktivno da učestvuju u kreiranju svoje budućnosti i da izlaze na izbore. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić upozorio je građane da ne gledaju rezultate istraživanja javnog mnjenja, jer oni hoće da uljuljkaju simpatizere vladajuće stranke.

-Za razliku od njih, mi se ne borimo ni za cenzus, ni za procente. Mi se borimo za procente: kako da smanjimo procenat nezaposlenih, kako da smanjimo procenat siromašnih, povećamo procenat zaposlenih, naš izvoz, našu proizvodnju. To je tema ovih izbora- istakao je Ljajić.

Na kraju, okupljenima se obratio Aleksandar Vučić, koji je rekao da su do 2012. Srbijom upravljale interesne grupe i tajkuni, te da danas s ponosom može da kaže da oni nikada više neće upravljati Srbijom. On je naglasio da je Srbiji potrebna stabilna i odgovorna politika.

-Potrebna nam je odgovorna politika i Vlada koja će da bude na evropskom putu, ali koja našim ruskim prijateljima neće da uvodi sankcije, makar bili i jedina zemlja u Evropi koja će tako da postupi. Hoćemo Srbiju koja je simbol stabilnosti u celom regionu, Srbiju koja osim sebe ima snage da čuje, ali i da brine i o Republici Srpskoj i nikome neću dozvliti da ugrozi Republiku Srpsku ni na koji način. Poštujemo BIH, ali niko ne može da nam zabrani da volimo Republiku Srpsku i naš narod. Nikome nećemo dozvoliti da upire prstom u naš narod, da za naš narod govori da je zločinački, genocidan, ovakav ili onakav. Naš narod je pošten i vredan, naš narod je nedaleko odavde u Pocerini dočekivao u Prvom svetskom ratu najmoćniju svetsku silu i pobeđivao- rekao je Vučić i dodao da ga ne zanimaju podele, niti ko u kom gradu vlada, te da će se boriti za svakog građanina Srbije.

D.Dimitrijević

Exit mobile version