Srkijeva priča: dok čeka svoju porodicu

Priča volontera prihvatilišta za pse:

Kada je stigao u Prihvatilište bio je skoro štene, nežan, plašljiv, „bez repića kao srna koja trčkara oko nas“ kaže naš volonter.
U Novom delu Prihvatilišta delio je sudbinu velikog broja uhvaćenih pasa na malom prostoru što nas uvek posebno brine. A onda se pojavila porodica sa detetom, šetali su se pored bokseva punih uzbuđenih pasa i videli našeg Srkija. Želeli su baš njega da udome. Bili smo presrećni. Iako je i sam poput deteta morao je proći proceduru kastracije i vakcine protiv besnila i zato nije mogao odmah otići u novi dom. Taj dan su udomitelji najavili dolazak. Samo pola sata pre zakazanog dolaska udomitelja, Srkija su nemilosrdno napali u kavezu. Samo pola sata ga je odvajalo od bezbrižnog života kakav zaslužuje. Samo pola sata ili čak i minuta deli svakog psa u Prihvatilištu od divnog života u novom domu, ili od teške i bolne smrti. I to je surova stvarnost. Sve se odigralo kao u filmu. Šef Azila je uleteo u kavez, uspeo da izvuče Srkija i odveze ga u veterinarsku stanicu gde mu je pružena pomoć. Srki je ostao u stacionaru a udomitelji su se vratili svojoj kući bez našeg mališana.


Ostali smo nemi na ovaj nesrećni dan.
Srki je bio van životne opasnosti, ujedi su bili brojni ali će živeti, međutim ono što je usledilo još više nas je ujelo za srce. Porodica je odustala od Srkija, nisu više želeli da ga udome. Potpuno nam je nejasan ovakav čin. Ali shvatamo, to nisu ljudi za Srkija. Za njega će i nebo i zemlju prevrnuti samo da budu sa njim oni koji ga iskreno zavole, koji prepoznaju u prelepim bademastim očima našeg Srkija čistu ljubav u najavi! Srki je sada dobro telom ali mu je neophodna vaša ljubav. Čuva ga u Prihvatilištu već par meseci mešanac Vuki od svih drugih pasa, u njemu je našao zaštitu i najboljeg prijatelja. Trebaće vam vremena da ga opustite, sada je nepoverljiv, ali znate da se čovek na lepo brzo navikne. Ništa drugačije nije ni za kuce. Oni još brže prepoznaju, prihvate i podele ljubav, od toga rastu i zacelju se. Zato vas i čekamo, strpljivo, posvećeno. Jer ne odustajemo da Srkiju pružimo ono što zaslužuje. Divan dom pun ljubavi.
Volonteri Prihvatilišta za pse Šabac

Exit mobile version